«Man to man» Τσίπρα σε Χρυσοχοΐδη, Βρούτση

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι λάτρης του µπάσκετ. Μάλιστα, όποτε του δίνεται η ευκαιρία, προσπαθεί να παίζει µε τους συνεργάτες του, ενώ πλέον παρακολουθεί και τους αγώνες του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Γιατί σας τα λέω αυτά; Μα γιατί ένας συριζαίος κατάσκοπός µου υποστηρίζει ότι το ασφυκτικό αντιπολιτευτικό «µαρκάρισµα» που ετοιµάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι εµπνευσµένο από το εν λόγω άθληµα.

Οπως µου είπε, ο Αλέξης σκοπεύει να εφαρµόσει µια match-up άµυνα ζώνης µε προσαρµογές, πιέζοντας όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης και δίνοντας έµφαση, άρα και ατοµικό «µαρκάρισµα» -το γ ν ω σ τ ό man to man-, σε δύο συγκεκριµένους που τους θεωρεί αδύναµους κρίκους. Αρχικά στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έχοντας στο επίκεντρο την αστυνοµική βία, και δευτερευόντως στον Γιάννη Βρούτση, µε αιχµή τα εργασιακά και το Ασφαλιστικό.

Τις «ειδικές αποστολές» θα αναλάβουν ο Γιάννης Ραγκούσης και η Εφη Αχτσιόγλου αντίστοιχα. Μάλιστα, το ίδιο πρόσωπο που µου εξήγησε τον µπασκετικό χαρακτήρα της τακτικής του Αλέξη, άφησε να εννοηθεί ότι στην περίπτωση του Χρυσοχοΐδη τα πράγµατα µπορούν να φτάσουν και στα άκρα, αν τα περιστατικά αστυνοµικής αυθαιρεσίας συνεχιστούν, αφήνοντας ανοιχτό ακόµα και το ενδεχόµενο υποβολής πρότασης µοµφής εναντίον του…

(Από την στήλη του Αντώνη Γκιόκα στο Έθνος)