Τι είπε ο Δένδιας στον Τσαβούσογλου; - Ξαφνική τηλεφωνική επικοινωνία των δύο υπουργών

Σε μία χρονική συγκυρία όπου η Τουρκία έχει αυξήσει κατακόρυφα τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο αγνοώντας επιδεικτικά τους κανόνες του διεθνούς Δικαίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία πριν λίγο με τον με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία της Αθήνας και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συζήτησης.

Ιδιωτική επίσκεψη

Ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου θα παραστεί στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο.

Οι δύο ΥΠΕΞ είχαν συναντηθεί στις 8 Νοεμβρίου στη Γενεύη, στο περιθώριο της Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με θέμα το Στρατηγικό Διάλογο για τα Δυτικά Βαλκάνια.