Αν η Ισπανία δεν είχε βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα θα είχε αυξήσει τις συντάξεις

Με πολύ «σκληρή γλώσσα» μίλησε για την Ελλάδα και το πρόγραμμα βοήθειας προς τη χώρα μας ο Ισπανός Υπουργός Εξωτερικών José Manuel García Margallo σε συνέντευξή του στην ισπανική τηλεόραση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αν η Ισπανία δεν είχε δώσει 32 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα θα είχε κατά 50% βελτιώσει την ανεργία και θα είχε αυξήσει τις συντάξεις κατά 38%».

Στη συνέντευξη του σε πρωινή εκπομπή του TVE, ο Margallo επεσήμανε ότι πρέπει να προστατευτούν τα συμφέροντα των Ισπανών φορολογουμένων πριν το επόμενο δάνειο καθώς η Ισπανία έχει υπάρξει περισσότερο από κάθε άλλο υποστηρικτική προς την Ελλάδα.

«Το πρόβλημα με τους Έλληνες είναι ότι χρησιμοποιούν με επικίνδυνο τρόπο λέξεις όπως κυριαρχία και αξιοπρέπεια. Όλοι μας στην Ε.Ε. συμφωνήσαμε να τηρούμε κάποιους κανόνες, το να τους αποφεύγεις είναι πολύ επικίνδυνο» πρόσθεσε.

Και κατέληξε λέγοντας ότι «είναι σαν να πηγαίνεις στην τράπεζα για δάνειο, η τράπεζα να σου λέει τους όρους και εσύ να την κατηγορείς ότι προσβάλλει την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία σου. Τότε έξω από την τράπεζα με την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία σου και χωρίς δάνειο».