«Σκοτώθηκαν» Μητσοτάκης-Τσίπρας για τον Πέτσα: «Πάντα ψεύτης κύριε Τσίπρα» - «Ζητήστε συγγνώμη ή στείλτε τον σπίτι του»

Σφοδρή ήταν η κόντρα Τσίπρα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Βουλή, όπου γινόταν η συζήτηση για το μεταναστευτικό.

Ο πρωθυπουργός, κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ  πως συστηματικά διαστρεβλώνει τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα που υποστήριξε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας είπε ότι οι αυξημένες περιπολίες στο Αιγαίο προκαλούν ατυχήματα. Επίσης  υπαινίχτηκε ότι η σημερινή κυβέρνηση εγκαταλείπει πάγιες εθνικές θέσεις έναντι της Τουρκίας για να καλοπιάσει την γείτονα αναφορικά με το μεταναστευτικό.

«Δεν αλλάζει το χούι»

«Καταθέστε τις δηλώσεις του κ. Πέτσα στα πρακτικά. Δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πολύ απλά είπατε για μια ακόμα φορά ψέματα. Δεν αλλάζει το χούι κ. Τσίπρα. Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης. Δεν θέλω να το επαναλαμβάνω αλλά μου δίνετε την ευκαιρία να το κάνω αντέδρασε ο πρωθυπουργός.

«Ήλπιζα ότι δεν θα κατεβάσετε τόσο το επίπεδο. Θα σας φέρω την απομαγνητοφώνηση! Και είτε θα τον στείλετε σπίτι του είτε θα παραδεχθείτε δημόσια το λάθος σας», απάντησε σε αντίστοιχα έντονο ύφος ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια μετά την αντιπαράθεση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος κατέθεσε στα πρακτικά της βουλής τα σχετικά βίντεο και τις απομαγνητοφωνήσεις με τις δηλώσεις του κ. Πέτσα.

«Δύο επιλογές»

Λίγη ώρα μετά την έντονη λογομαχία τους στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία οργισμένη ανάρτηση στο Facebook, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή να διώξει τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο, παραθέτοντας παράλληλα το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Πέτσα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει στο μήνυμά του: «Ο κ. Μητσοτάκης με αποκάλεσε ψεύτη μέσα στο Κοινοβούλιο και ισχυρίστηκε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε συμψήφισε το προσφυγικό με τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, ούτε είπε ποτέ πως αυξάνοντας τις περιπολίες αυξάνεται και η πιθανότητα ναυαγίων, όπως το τραγικό περιστατικό στην Κω. Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, αφού παρακολουθήσει το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του, όπως του υποσχέθηκα, έχει δυο επιλογές: ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα. Αν δεν κάνει τίποτα από τα δυο, θα είναι πλέον ολοφάνερο ποιος στ’ αλήθεια είναι ο ψεύτης, με περικεφαλαία μάλιστα…».