«Θα σας...πνίξω στους πρόσφυγες» - Νταηλίκια Ερντογάν κατά της Ευρώπης

Νέες απειλές εκτοξεύει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία. Αυτήν τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί να στείλει στην Ευρώπη εκατομμύρια πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Άγκυρα θα στείλει στην Ευρώπη τους 3,6 εκατ. πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία, εάν η Ευρώπη ή ευρωπαϊκές χώρες χαρακτηρίσουν τη στρατιωτική επιδρομή στη Συρία ως κατοχή. «Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα στείλουμε 3,6 εκατ. πρόσφυγες προς τα εκεί» ανέφερε ο Ερντογάν, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του.

Υπερασπιζόμενος την τουρκική επιδρομή στη Συρία και μετά το κύμα κατακραυγής διεθνώς, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η στρατιωτική επιχείρηση θα στηρίξει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, καθώς θα αντιμετωπίσει την κυριαρχία των Κούρδων στα βορειοανατολικά της χώρας.

«Δεν είναι ειλικρινείς, απλώς επινοούν πράγματα» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος για τους επικριτές της χώρας του. «Εμείς όμως περνάμε από τα λόγια στην πράξη κι αυτή είναι η διαφορά μας» σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς