Τα καλύτερα για την Μαρέβα, λέει η Μπριζίτ Μακρόν - Το παρασκήνιο της συνάντησης

«Η Μαρέβα είναι μια καινούργια φίλη με την οποία έχουμε πάρα πολλά κοινά» είπε η Μπριζίτ Μακρόν, με αποκλειστική δήλωση στο περιοδικό Gala  σχολιάζοντας τη συνάντησή της με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη την Πέμπτη στο μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι.

Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος Μακρόν συζητούσε με τον Ελληνα πρωθυπουργό, οι Πρώτες Κυρίες της Γαλλίας και της Ελλάδας αφού είχαν έναν θερμό εναγκαλισμό, ακολούθησαν το δικό τους πρόγραμμα με την Μπριζίτ Μακρόν να ξεναγεί την Μαρέβα Μητσοτάκη στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Το Gala επισημαίνει ότι  κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησής τους στο μέγαρο των Ηλυσίων, οι δύο γυναίκες διαπίστωσαν ότι έχουν πάρα πολλά κοινά ενδιαφέροντα. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ το Πρωτόκολλο προέβλεπε να μείνουν μαζί για μισή ώρα, τελικά η Μαρέβα Γκραμπόφσκι και η Μπριζίτ Μακρόν έμειναν μαζί για δύο ολόκληρες ώρες

Οπως γράφει το περιοδικό  οι δύο κυρίες «μίλησαν για λογοτεχνία, ακόμη και για την αρχαία ελληνική γραμματεία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πολύ μεγάλη οικειότητα μεταξύ τους η οποία αποτυπώθηκε και στις φωτογραφίες που έβγαλαν μετά το τέλος της συνάντησής τους».

Οι δύο κυρίες συνέκριναν τις εμπειρίες τους, πώς είναι να ζεις δίπλα σε πολύ ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες, όπως οι Μακρόν και Μητσοτάκης. Μίλησαν επίσης για την Παιδεία στην οποία, ως πρώην καθηγήτρια, η Μπριζίτ Μακρόν δίνει μεγάλη σημασία και το έχει θέσει ως προτεραιότητά της στις δραστηριότητές της δίπλα στον πρόεδρο της Γαλλίας.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως επισημαίνει το περιοδικό Gala, ότι η Μαρέβα Γκραμπόφκσι «αποχώρησε από το Ελιζέ μόνη της αφού η συνάντηση Μακρόν-Μητσοτάκη είχε τελειώσει νωρίτερα».

Ενθουσιασμένη όμως έμεινε και η Μαρέβα Μητσοτάκη από την συνάντησή της με την Μπριζίτ Μακρόν καθώς έκανε λόγο για «αξέχαστη εμπειρία».

Όπως «Αμαλία Μεγαπάνου»

Η σύζυγος του Γάλλου πρωθυπουργού επέλεξε για την συνάντησή τους ένα μπεζ φόρεμα και καφέ γόβες – ένα στυλ που εμπιστεύεται σχεδόν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις ενώ η Μαρέβα Μητσοτάκη εμφανίστηκε με ένα μπλε ριγέ παντελόνι, κόκκινη μπλούζα με έναν μεγάλο φιόγκο στο ύψος του λαιμού και μπλε σκούρο σακάκι.

Μάλιστα, τα σχόλια για το ντύσιμο της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν και ιδιαίτερα κολακευτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ίσως γιατί πάντα εντυπωσιάζει με τις άψογες εμφανίσεις της και το ιδιαίτερο στυλ της. Βέβαια, προς υπεράσπισή της έσπευσε ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας, συγκρίνοντας την με την Αμαλία Μεγαπάνου, σύζυγο του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, και λέγοντας πως μετά από τόσες Πρώτες Κυρίες με στυλ κάτω του μετρίου, επιτέλους ήρθε η Μαρέβα Μητσοτάκη σαν «breath of fresh air».

Σήμερα, ως είθισται, η Μαρέβα Μητσοτάκη, θέλησε να ευχαριστήσει την σύζυγο του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν μέσω Twitter για την θερμή υποδοχή και το καλωσόρισμά της και πρόσθεσε πως ανυπομονεί να την καλωσορίσει και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αγαπητή Μπριζίτ Μακρόν, με άγγιξε βαθιά το θερμό καλωσόρισμά σας. Η βόλτα στο Μέγαρο των Ηλυσίων δίπλα σας ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε πολύ σύντομα στην χώρα μας».