Λαφαζάνης: "Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο. Μνημόνιο και τρόικα τέλος"

“Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο. Μνημόνιο και τρόικα τέλος” δήλωσε από το βήμα της Βουλής στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο Αναπληρωτής Υπουργός, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τεμαχίζεται, δεν είναι σημαία ευκαιρίας για να περιφέρεται στα ευρωπαϊκά όργανα και να αλλάζει σαν τα πουκάμισα», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι «αν οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ε.Ε. νομίζουν ότι θα μας εκβιάσουν οφείλουν να γνωρίζουν ότι θα επιλέξουν λάθος χώρα, λάθος λαό και λάθος κυβέρνηση».

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ξεκαθάρισε ότι το Μαξίμου δεν εκβιάζεται γιατί δεν μπορεί μαζί του να εκβιαστεί «ένας ολόκληρος λαός που στηρίζει την προσπάθειά της» και εκτίμησε ότι η Ευρώπη είτε θα αλλάξει είτε δεν θα έχει μέλλον και εφόσον η κυβέρνηση σταθεί όρθια και εφαρμόσει το πρόγραμμά της δεν θα κερδίσει μόνο ο ελληνικός λαός αλλά και η ελπίδα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κάνοντας ιστορική αναδρομή, ανέφερε ότι η κρίση γεννήθηκε στις ΗΠΑ αλλά δεν έχει παρέλθει και πλήττει την Ευρωζώνη που έχει «καταντήσει να είναι η πιο προβληματική περιοχή της παγκόσμιας οικονομίας».

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι σταματάει η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ΔΕΗ μέχρι τώρα εξυπηρετούσε τα ιδιωτικά συμφέροντα” και υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος στο 40% για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις.

Καταλήγοντας, ο κ. Λαφαζάνης κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη συμφωνία για το Ελληνικό, κάνοντας λόγο για «σκανδαλώδη παραχώρηση».