Χρυσοχοΐδης,στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης; - Ποιοι μπαίνουν στο υπουργικό συμβούλιο

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα, στη μία το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού και να λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου από τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

 

Τα ονόματα που έχουν «κλειδώσει»

Στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες θα τοποθετηθεί ο Χρήστος Σταϊκούρας ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα – έκπληξη ενώ ο Στέλιος Πέτσας , διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ ίσως να βρθεί στο υπουργείο ως αναπληρωτής.

Για το υπουργείο Εξωτερικών ακούγεται το όνομα του Νίκου Δένδια και για το υπουργείο Άμυνας ο Βασίλης Κικίλιας.

Στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, όπως όλα δείχνουν θα βρεθεί η πρώην τομεάρχης Παιδείας του κόμματος  Νίκη Κεραμέως ενώ στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Ν. Παναγιωτόπουλος και όχι ο κ. Γεραπετρίτης που ακουγόταν αρχικά καθώς θα αξιοποιηθεί σε άλλη νευραλγική θέση.

Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής: Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που θα είναι μεγάλη έκπληξη αν γίνει.

Για το υπουργείο Ανάπτυξης παίζει δυνατά το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη και για το Τουρισμού αυτό της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Στην κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό να βρεθούν και βουλευτές όπως ο Χ. Θεοχάρης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Β. Οικονόμου, ο Κώστας Βλάσσης, Τάκης Θεοδωρικάκος κ.α.

 

Στο υπουργείο Εργασίας ίσως βρεθεί ο  Γιάννης Βρούτσης που γνωρίζει καλά τον συγκεκριμένο τομέα ενώ για το Υγείας ακούγεται ο Κώστας Τσιάρας και για το Ναυτιλίας «κυκλοφορούν» τα ονόματα των Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Πλακιωτάκη.