«Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει» απαντά με θρασύτητα ο Ερντογάν

«Κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να επιδιώξουμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο», είναι η θρασύτατη απάντηση του Τούρκου Προέδρου στις προειδοποιήσεις της ΕΕ για τις τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, κατά την διάρκεια δείπνου στην Κωνσταντινούπολη

«Τέσσερα πλοία μας θα συνεχίσουν τη δουλειά στην περιοχή. Κάνουμε αυτή τη δουλειά με σταθερό τρόπο. Δεν παραχωρούμε σε κανέναν τα δικαιώματα των αδελφών μας Τουρκοκυπρίων», τόνισε. Συμπλήρωσε ότι οι ξένες χώρες δεν μπορούν να προχωρήσουν σε συλλήψεις μελών του πληρώματος πλοίων που κάνουν γεωτρήσεις, αναφερόμενος στα εντάλματα που εξέδωσε η Κύπρος.

Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε δώσει τη δική του απάντηση, κατηγορώντας την ΕΕ ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και πως ενεργεί ως «ομάδα διαπραγμάτευσης συμφερόντων». Παράλληλα, το ΥΠΕΞ διεμήνυσε και αυτό ότι η Αγκυρα θα λάβει μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.