Ευρωεκλογές 2019 : Μια εφαρμογή για τους αναποφάσιστους

Λίγες ημέρες απομένουν ως τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.

Οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι, οι οποίοι παραμένουν αναποφάσιστοι ενόψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν στην ΕΕ, θα μπορέσουν να βοηθηθούν από μια εφαρμογή που δημιούργησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας (IUE), όπως ανακοίνωσε το ίδιο.

Η euandi2019, όπως ονομάζεται η εφαρμογή αυτή, καλεί τους πολίτες όλης της ΕΕ να «αντιδράσουν σε 22 δηλώσεις» πολιτικού ή οικονομικού περιεχομένου. Οι απαντήσεις τους θα επιτρέψουν να γίνει γνωστό προς ποιο κόμμα κλίνουν περισσότερο στην χώρα τους, αλλά και σε άλλες χώρες της ΕΕ, διευκρινίζει το IUE.

Η euandi2019 δημιουργήθηκε από μια ομάδα 122 ειδικών και πολιτικών επιστημόνων, περίπου πέντε από κάθε κράτος μέλος, η οποία κατέγραψε περίπου 250 πολιτικά κόμματα και κινήματα στην Ευρώπη και εξέτασε εμπεριστατωμένα τα προγράμματά τους, σύμφωνα με το IUE, το οποίο για την δημιουργία της εφαρμογής αυτής δηλώνει ότι συνεργάστηκε στενά με το Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης στην Ελβετία.

Το εργαλείο αυτό είναι «πολιτικά ουδέτερο», υπογραμμίζει η IUE, και διατίθεται σε 20 γλώσσες και σε κάθε χώρα μέλος της ΕΕ, για να εξυπηρετήσει τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων στην ΕΕ που εξακολουθούν να μην έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.