Άνω-κάτω η ΔΗΜΑΡ, μετά τα μαγειρέματα Θεοχαρόπουλου για σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Aφού, διέγραψε 30 μέλη από τα 81 που έχει κανονικά η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς προχώρησε σε ψηφοφορία προκειμένου να αποφασιστεί η συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα. Όπερ και εγένετο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα περάσει η πρόταση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, διέγραψε 30 από τα 81 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Από τα 51 μέλη που έμειναν, σήμερα συμμετείχαν στις διαδικασίες μόλις 33. Με τους 30 να στηρίζουν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα 3 μέλη του κόμματος που διαφώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέχεια παραιτήθηκαν. Κύκλοι από τη Δημοκρατική Αριστερά που διαφωνούν με την απόφαση του προέδρου, κάνουν λόγο για «φαρσοκωμωδία».

Ακολούθησε σχετική  ανακοίνωση: Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ θα ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία.Μια συνεργασία, που «θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας».

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Θεοχαρόπουλου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το tweet του Πρωθυπουργού

«Καλωσορίζουμε τη ΔΗΜΑΡ στο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων. Ενώνουμε δυνάμεις απέναντι στην οπισθοδρόμηση, τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία», έγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο twitter, μετά τη συνάντηση

Επιπλέον, η συνάντηση λαμβάνει χώρα λίγες ώρες πριν από την έναρξη, το απόγευμα, της Πανελλαδικής Συνάντησης Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Παραιτήσεις

Βεβαίως το εγχείρημα Θεοχαρόπουλου δεν πέρασε «αβρόχοις ποσίν».

Με ανακοίνωσή τους οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, καθώς και τα μέλη της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ Γεράσιμος Γεωργάτος, Χρήστος Γκαρμπούνης και Στέλιος Παναγούτσος, εκφράζουν τη διαφωνία τους με την απόφαση για σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ αναφέρει «μετά τη σημερινή συνεδρίαση τηςΚεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφασίστηκε η σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές. Επειδή διαφωνούμε με την πολιτική λογική του εγχειρήματος που είναι ανακόλουθη με τη μέχρι τώρα πορεία μας, δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε τη σχετική εισήγηση του προέδρου και δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ».