Μεταστροφή Πετρόπουλου μετά την αντίδραση Τσακαλώτου για το έκτακτο επίδομα Πάσχα

«Ουδέποτε δήλωσα ότι πρόκειται να καταβληθεί «Δώρο Πάσχα» στους συνταξιούχους» αναφέρει ο κ. Πετρόπουλος σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο μετά την αντίδραση Τσακαλώτου και το θόρυβο που προκλήθηκε.

«Αντιθέτως, υπογράμμισα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος τα ανακοινώνει» διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Όλα αυτά βέβαια μετά την οργισμένη διάψευση από τον  Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ερωτηθείς σχετικά «πρώτη φορά το ακούω, ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο».

Σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο επίδομα Πάσχα θα κόστιζε πάνω από 660 εκατομμύρια ευρώ (αν υπολογιστούν από 200 ευρώ για 2.550.000 συνταξιούχους και 250 ευρώ για 603.000 εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πετρόπουλος είχε δηλώσει στο πλαίσιο συνέντευξής του, στο news247 τα εξής: «λένε πολλοί πως θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα το Πάσχα, γιατί πραγματικά υπάρχει πράγματι η δυνατότητα, υπάρχει ένα μέρος που μπορούμε να τα δώσουμε», συμπληρώνοντας όμως ότι «αυτές είναι αποφάσεις που η κυβέρνηση κεντρικά παίρνει και ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει. Εγώ δεν ανακοινώνω τέτοια μέτρα που ο Πρωθυπουργός αρμόζει να ανακοινώνει».