Και τώρα... «Ισλάμ-πολ» για τον Ερντογάν η Πόλη

«Ας καταλάβουν πως εδώ είναι Ισλα-μπολ (πόλη του Ισλάμ) Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχει Κωνσταντινούπολη, ούτε η σκέψη αυτή ούτε τέτοια όνειρα». Προκλητικός, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, ο Ταγίπ Ερντογάν  με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 7 παράφρασε το όνομα Ιστανμπούλ υποστηρίζοντας πως είναι πόλη του Ισλάμ!

Ο τούρκος πρόεδρος έκανε αναφορά στο θέμα της Αγίας Σοφίας και στο αίτημα κάποιων να λειτουργήσει ως τζαμί. «Λένε πως η Αγία Σοφία σαν να είναι δανεική και θα την ξαναπάρουν. Αν τολμάς έλα να την πάρεις. Όμως στη χώρα μας πάλι κάποιοι λένε να ανοίξει η Αγιά Σοφιά. Βρε αδελφέ δεν πρέπει να αντιδράς με ευαισθησία σε αυτά τα λόγια του τρομοκράτη και να έχεις τέτοιο αίτημα», είπε.

 

«Έχω κι άλλες σκέψεις βέβαια. Όμως αυτά δεν μπορούν να ειπωθούν, απλά να γίνουν. Εκεί κάναμε και μια έκθεση, διαβάσαμε και το Κοράνι. Σε ένα συγκεκριμένο χώρο γίνονται και προσευχές. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να τα ξεπεράσουμε αυτά. Όμως πρέπει να δούμε τι φέρνει και τι χάνουμε. Κι αυτό δεν μπορώ να το αποκαλύψω εδώ. Στην περίπτωση αυτή θα χάσουμε και πράγματα θα είναι βαρύ το τίμημα», κατέληξε.

«Θα φύγετε με τα φέρετρα σας»

Χθες πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος είχε ανοίξει τον… χορό των αναφορών για την Κωνσταντινούπολη απειλώντας με… φέρετρα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στα Δαρδανέλλια δήλωσε: «Την ᾽᾽Ιστανμπούλ´´δεν θα μπoρέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1000 χρόνια. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρο του όπως το κάναμε στο παρελθόν».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα του Αιγαίου και στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο: «Στην Κύπρο δοκιμάζουν την υπομονή μας καθως παραβιάζουν τα δικαιώματα μας. Στο Αιγαίο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς προσπαθούν να μας περιορίσουν να μην μπορούμε να πατάμε το πόδι μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις καθώς θυμίζουμε ότι χθες ξεκίνησε την προεκλογική του ομιλία του στη Σμύρνη με εθνικιστικά μηνύματα που έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα και τους Έλληνες καθώς μιλάει «για Σμύρνη που έριξες στη θάλασσα τους γκιαούρηδες»!