Στο hot spot της Μόριας ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μπήκε μέσα αφού «θα έπρεπε να συνοδεύεται από δύο διμοιρίες αστυνομικών»!

Στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από τον διοικητή του κέντρου Ιωάννη Μπαλμπακάκη για τις συνθήκες που επικρατούν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για τις διαδικασίες καταγραφής και κατάθεσης ασύλου από τους αιτούντες που καταφτάνουν στο κέντρο. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε επίσης για την τροφοδοσία και τη σίτιση των προσφύγων.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΗΤΣΟΤΑΚΗς ΜΟΡΙΑ

Συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν πως η επίσκεψη στο hot spot της Μόριας δείχνει και το ότι το μεταναστευτικό θα είναι στις προτεραιότητές του για την επόμενη ημέρα.

Στον καταυλισμό της Μόριας, ο κύριος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί εκεί από την Διευθύντρια της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανθή Καραγγελή.

Τόνισε όμως, πως δεν μπήκε μέσα, αλλά «ξεναγήθηκε» στο χώρο από το περίκλειστο κομμάτι του παλιού στρατοπέδου, όπου δημιουργείται ο νέος χώρος καταγραφής. Δεν μπήκε μέσα, είπε στους κατοίκους της Μόριας, αφού σε μια τέτοια περίπτωση «θα έπρεπε να συνοδεύεται από δυο διμοιρίες αστυνομικών»!

Σχετική εικόνα

Στο χωριό ο κύριος Μητσοτάκης συζήτησε με κατοίκους για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια και τις επιπτώσεις στη ζωή τους από τη συμβίωση με τη συγκεκριμένη δομή. Σε συνάντηση του με εκπροσώπους των κατοίκων της Μόριας στα γραφεία της κοινότητας ο πρόεδρος του χωριού, Νίκος Τρακατέλλης, σημείωσε την ανάγκη να αποφορτιστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε έναν καταυλισμό που φτιάχτηκε για να φιλοξενεί για μικρά χρονικά διαστήματα 600 ανθρώπους και έφτασε να φιλοξενεί μόνιμα 4.000 με 5.000.

Ο κ. Τρακατέλλης αλλά και ο πρόεδρος του γειτονικού χωριού της Παναγιούδας, Βαγγέλης Διόλατζης, αναφέρθηκαν «στις ζημιές, τους βανδαλισμούς και τις κλοπές που υφίσταται σχεδόν δυο χρόνια τώρα η περιοχή από τους εξαθλιωμένους ανθρώπους που ζουν σε μια ανοικτή φυλακή, κατάσταση στην οποία έχουν μετατρέψει το νησί οι κρατικοί παράγοντες με την πολιτική που ακολουθούν».

 

Σχετική εικόνα

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Μητσοτάκη για όλα τα θέματα που αφορούν στο δήμο, αλλά και για τις συστηματικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του δήμου για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Δήμου Λέσβου τα εξής: «Η Λέσβος είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο ανθρωπισμού, ένας τόπος στον οποίο προβλήθηκαν οι πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και της αγάπης. Σε όλους όσους απέτρεψαν μια μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία χρωστάμε ευγνωμοσύνη. Στις τοπικές αρχές, αλλά προπαντός στους απλούς δημότες».

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται τη Λέσβο συνοδεία του υπεύθυνου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, βουλευτή, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ στο ΚΥΤ πήγε μαζί με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, αλλά και τον βουλευτή Λέσβου της ΝΔ, Χαράλαμπο Αθανασίου, καθώς και τον υποψήφιο Δήμαρχο Λέσβου, Στρατή Κύτελη.