Παπακώστα: «Συλλαμβάνουμε τους πολίτες προτού τελέσουν αδίκημα» - Μια φασιστική πρακτική

Το να συλλαμβάνεις έναν πολίτη με την – δική σου – υποψία ότι μπορεί να διαπράξει αδίκημα, «ξεχνώντας» ότι κατ΄αρχήν ισχύει το τεκμήριο της αθωώτητας, είναι μία πρακτική που δεν συνάδει με κανένα δημοκρατικό πολίτευμα. Αλλά αυτήν την τακτική, της «πρόληψης», ευνοεί η κυβέρνηση και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις της για τον λόγο που έγιναν προσαγωγές πολιτών πριν από την κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιαννιτσά.

Εστιάζουμε στην πρόληψη και όχι στην καταστολή, δήλωσε η κυρία Παπακώστα και εξήγησε πως «αν προλάβεις να πιάσεις κάποιον» πριν τελέσει το αδίκημα, τότε δεν χρειάζεται καταστολή γιατί «έχεις λύσει το πρόβλημα πριν δημιουργηθεί»!

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 ανέφερε επίσης εφόσον υπάρχει «περίπτωση καταπάτησης δικαιωμάτων πολίτη, θα επιληφθούμε αμέσως». «Αν δούμε ότι κάπου ξέφυγε ο έλεγχος, εμείς το εξετάζουμε.Όταν αυτό εξεταστεί θα σας πω τι έχει συμβεί, με φήμες τι να σας πω», πρόσθεσε.

«Εμείς και τις επιθέσεις αντιμετωπίζουμε και τα δικαίωματα των πολιτών προστατεύουμε. Δεν λέω ότι όλα γίνονται ιδανικά» συμπλήρωσε,.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας επικαλούμενη ως επιχείρημα ότι «μας εμπιστεύοντα οι τουρίστες» αλλά και την… αναβάθμιση από τη Moody’s.

«Να μην δημιουργείται μια εικόνα που δεν αποκρίνεται στη δουλειά που κάνουν οι αστυνομικοί» συμπλήρωσε η κυρία Παπακώστα.