Περιοδείες με προεκλογικό στόχο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Πιθανή επίσκεψη και στην Ρωσία

Εντατικοποιεί τις περιοδείες του,  σε ολόκληρη τη χώρα με ξεκάθαρα προεκλογικό προσανατολισμό, αλλά και σειρά συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό με το βλέμμα και στη γαλάζια διακυβέρνηση την επόμενη ημέρα των εκλογών, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Ν.Δ. για τις περίπου 100 ημέρες που απομένουν έως την 26η Μαΐου, ημερομηνία που θα στηθούν, ούτως ή άλλως, οι κάλπες των ευρωεκλογών για τις οποίες η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέστησε σαφές πως, εάν δεν προηγηθούν ή δεν συμπέσουν οι εθνικές εκλογές, θα αποκτήσουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Στο επίκεντρο της γαλάζιας ατζέντας θα βρίσκεται η οικονομία με αιχμή τις επενδύσεις, τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, την αύξηση των δυνατοτήτων άσκησης πραγματικής κοινωνικής πολιτικής, καθώς και τη δίκαιη κατανομή σε ολόκληρη την κοινωνία του πλούτου που θα παραχθεί από την επιστροφή της χώρας σε ρυθμούς ισχυρής ανάπτυξης.

Απόλυτη προτεραιότητα θα δοθεί στην καθημερινότητα του πολίτη, όπου το μεγάλο στοίχημα που βάζει η γαλάζια ηγεσία είναι όχι μόνο να επικοινωνήσει τις προγραμματικές της θέσεις, αλλά και να εξηγήσει, μέσα από τη διαρκή επαφή με την κοινωνία, τους λόγους που η εφαρμογή τους θα οδηγήσει στην επίλυση πραγματικών προβλημάτων.

«Μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα», είναι το μήνυμα που θα στέλνει με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση η γαλάζια ηγεσία, απευθυνόμενη στην ελληνική κοινωνία και, κυρίως, σε όσους παραμένουν διστακτικοί απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει όμως και πολύ σημαντικές διεθνείς επαφές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μεταβεί στο Μόναχο για να παρακολουθήσει τις εργασίες της Διάσκεψης Ασφαλείας όπου συμμετέχουν κάθε χρόνο κορυφαίες διεθνείς πολιτικές προσωπικότητες και αξιωματούχοι, εκεί είναι πιθανό να έχει την πρώτη συνάντησή του με την Ανεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, διάδοχο της Ανγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει το επόμενο διάστημα και επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Ρωσία.

Συντάκτης: Απόστολος Χονδρόπουλος, για τον Ελεύθερο Τύπο