Χάνεται η...μπάλα - Δεν παραιτείται σήμερα ο Παπαχριστόπουλος - Ποια είναι η πραγματική αιτία;

Να καθυστερήσει μερικές ημέρες την παράιτησή του, ζήτησε από τον Θανάση Παπαχριστόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής μέχρι να επικυρωθεί το πρωτόκολλο της εισόδου στο ΝΑΤΟ της Βόρειας Μακεδονίας από το ελληνικό κοινοβούλιο! Τουλάχιστον αυτή είναι η επίσημη αιτολογία, σύμφωνα με τον βουλευτή που βγήκε από το γραφείο του Νίκου Βούτση, άπρακτος.

Ωστόσο σύμφωνα με τα σχόλια που καταγράφονται στο περιστύλιο, η πραγματική αιτία είναι άλλη καθώς τέτοια διαδικαστικά ζητήματα δεν θα προκαλούσαν ζητήματα στην ψήφιση του πρωτοκόλλου, πολύ δε περισσότερο επειδή η παρουσία του κ. Παπαχριστόπουλου δεν είναι καθοριστική για την υπερψήφισή του.

Υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είχε λάβει την «άνετη» πλειοψηφία των 153 ψήφων.

Τούτων δοθέντων, όπως είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος εξερχόμενος του γραφείου του Προέδρου της Βουλής, η οποιαδήποτε κίνησή του θα πρέπει να αναμένεται μετά τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Στο συνεργείο

Ο κ. Παπαχριστόπουλος, άργησε να επιδόσει το χαρτι της παραίτησής του καθώς  πρόεκυψε πρόβλημα με το αυτοκίνητό του.

«Θα παραιτηθώ εντός της ημέρας. Εγώ τον λόγο μου τον κρατάω. Απλώς θα καθυστερήσω λίγο να πάω στη Βουλή γιατί χάλασε το αυτοκίνητό μου» είχε πει μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Με χθεσινές του δηλώσεις κατέστησε σαφές ότι παραδίδει την έδρα του οικειοθελώς. «Κανείς δεν μου το ζήτησε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» χωρίς να το επιδιώξει, καθώς, όπως εξήγησε, αφ’ ης στιγμής ενέσκηψε το «θέμα της FYROM», διαχώρισε τη θέση του από εκείνη των ΑΝΕΛ και αυτό το είπε τόσο στην ΚΟ όσο και στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

Τέλος, ως προς το ζήτημα αυτό είπε ότι ο ίδιος δεν παραβίασε καμία αρχή του και υπενθύμισε ότι η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης με σύνθετη ονομασία, erga omnes, περιλαμβανόταν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εκφώνησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2015.