Έτοιμη για την προεκλογική περίοδο δράσης της, η αξιωματική αντιπολίτευση

Η αξιωματική αντιπολίτευση προετοιμάζεται για προεκλογικού χαρακτήρα αντιπαράθεση, καθώς θεωρεί βέβαιο ότι ο ορίζοντας μίας επί της ουσίας «κυβέρνησης μειοψηφίας», η οποία στηρίζεται σε «δανεικούς» βουλευτές, δεν μπορεί να ξεπεράσει τον Μάιο.

Στη Ν.Δ. θα συνεχίσουν να επισημαίνουν την «εθνική υποχώρηση» και τις μεγάλες δυσκολίες που έρχονται μετά την υπογραφή της συμφωνίας, αλλά εκτιμούν ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να έρχονται εκ νέου στο προσκήνιο και τα προβλήματα της οικονομίας.

Διακρίνουν, μάλιστα, ολοένα και περισσότερο ότι η κυβέρνηση δεν φαίνεται να διαθέτει συγκροτημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση μειζόνων ζητημάτων, όπως τα «κόκκινα» δάνεια, η ρευστότητα, οι ΔΕΚΟ, ενώ την ανησυχία επιτείνει και το κλίμα αβεβαιότητας που επηρεάζει αρνητικά τα ήδη πενιχρά επενδυτικά σχέδια.

Ο κ. Μητσοτάκης θα εντείνει τις περιοδείες στην περιφέρεια αλλά και τις στοχευμένες επισκέψεις με στόχο την ανάδειξη σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες, ενώ προετοιμάζονται και σημαντικά ταξίδια του στο εξωτερικό.

Προτεραιότητα, πάντως, για το προσεχές διάστημα θα αποτελέσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. στην Υγεία. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν και συναντήσεις με φορείς εν όψει της παρουσίασής του μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, ενώ θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτεραιότητες της Ν.Δ. στον τομέα των υποδομών.

Την επόμενη εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί και εσωκομματικός… ανασχηματισμός στις Γραμματείες, ο οποίος δρομολογείται λόγω της αποχώρησης γραμματέων που θα πολιτευθούν, αλλά αναμένεται να είναι ευρύτερος.