Σε καλό κλίμα η συνάντηση Δραγασάκη-αντιπροσωπείας του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών

Ολοκληρώθηκε σε πολύ θετική ατμόσφαιρα η συνάντηση του Γιάννη Δραγασάκη,  Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, με την αντιπροσωπεία των υψηλόβαθμων αξιωματούχουν του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών που έστειλε στην Αθήνα ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σινγκ και η επικεφαλής του γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, Λία Μπούζις. Στη συνάντηση τούς συνόδευσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς.

Ο κ. Δραγασάκης παρουσίασε στην αμερικανική αντιπροσωπεία το πρόγραμμα της κυβέρνησης όσον αφορά στους τομείς της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, του νέου δημοσιονομικού πλαισίου, του νέου εθνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων και του ζητήματος της απομείωσης του δημοσίου χρέους.  Η αμερικανική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση, άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Σινγκ είναι πρώην στέλεχος της τράπεζας Goldman Sachs, όπου ασχολήθηκε κυρίως με την αγορά χρεωστικών τίτλων των αναδυόμενων χωρών.

Οι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν αύριο Παρασκευή το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Αναμένεται συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη.

Η αποστολή οικονομικού επιτελείου της Ουάσινγκτον στην Αθήνα ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας.