Του Αγίου Αντωνίου... Όταν ο Τσίπρας συνάντησε την Φώφη

Του Αγίου Αντωνιου, ήταν μια πρώτη τάξεως αφορμή για υψηλές συναντήσεις στον σπίτι του εορτάζοντα Αντώνη Λιβάνη, οι οποίες έφεραν πιο κοντά ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ.

Φώφη και Τσίπρας ήταν εκεί. Και όχι μόνο..

Οι πληροφορίες λένε, ότι ο αριθμός των προσώπων που παραβρέθηκαν, η χρονική συγκυρία αλλά και η εκτίμηση πολλών ότι η συνάντηση ήταν προσχεδιασμένη από αυτούς που βλέπουν θετικά την σύγκλιση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, δίνουν πολιτική διάσταση σε αυτήν την κοινωνική εκδήλωση, που ίσως πυροδοτήσει αντιδράσεις.

Επίσης,  υποστηρίζουν ότι η συζήτηση δεν ήταν καθόλου τυπική αλλά πολιτική και φυσικά στο μενού ήταν η σύγκλιση των δυο χώρων που είναι το μεγάλο project του Αλέξη Τσίπρα τώρα που αποχωρίστηκε από τον Πάνο Καμμένο.

Αστεισμοί με…μήνυμα

Μάλιστα, αναφέρουν ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο: Όταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης ετοιμαζόταν να φύγει, η Φώφη Γεννηματά του έκλεινε τον διάδρομο και λόγω της πολυκοσμίας ο υπουργός Επικρατείας δεν μπορούσε να βγει από το δωμάτιο. Κάνοντας χιούμορ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης ακούστηκε να λέει: «Η Φώφη μας κλείνει τον δρόμο». Και η κυρία Γεννηματά απάντησε μεγαλοφώνως: «Ναι, σας κλείνω τον δρόμο»…

Ποιοι παραβρέθηκαν

Σύμφωνα με ρεπορτάζ  στην συνάντηση στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη, ο γιός του οποίου Ηλίας ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, και χρηματοδοτεί ΜΜΕ που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν εκτός του Αλέξη Τσίπρα και ο Νίκος Παππάς, και ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η Ολγα Γεροβασίλη, και ο Χρήστος Σπίρτζης αλλά και πρόσωπα όπως ο Δημ. Τζανακοπουλος και η Εφη Αχτσιόγλου,

Εκτός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο σπίτι του κ. Λιβάνη και πρόσωπα όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Παναγιώτης Κουρουπλής, που έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και συνεργάζονται ήδη με το κυβερνών κόμμα.

Παρόντες ήταν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αλλά και η πρώην συνεργάτης του Πρωθυπουργού, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νύν πρόεδρος της επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου. Επίσης εθεάθησαν και η Ρένα Δούρου με τον συντροφό της αλλά και ο Φώτης Κουβέλης.

Από πλευράς ΚΙΝΑΛ παρών ήταν και ο Κώστας Λαλιώτης-που οι πληροφορίες θέλουν να υποστηρίζει την άποψη της προσέγγισης ΚΙΝΑΛ- ΣΥΡΙΖΑ- αλλά και άλλα στελέχη όπως ο Νίκος Σηφουνάκης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Θανάσης Τσούρας, ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης και ο Κίμων Κουλούρης.