Μητσοτάκης: «Πρόκειται για την τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας»

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Βουλή στην συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έψεξε τον πρωθυπουργό αλλά και τους βουλευτές οι οποίοι έφυγαν από τα κόμματά τους για να παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Βουλευτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να διαγράφονται προκειμένου να κρατήσει ο κ. Καμμένος τα κοινοβουλευτικά του προνόμια», είπε.

«Πρόκειται για την τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας και έναν ακόμη κοινοβουλευτικό ελιγμό, προκειμένου να περάσει η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και να κρατηθεί με αναπνευστήρα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ» είπε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έκανε λόγο για «τραγέλαφο των ΑΝΕΛ».

Μη διανοηθείτε να προχωρήσετε σε αλλαγές της πλειοψηφίας στις κοινοβουλευτικές επιτροπές», προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «ακόμη και αν κερδηθεί η σημερινή ψήφος, η κυβέρνηση θα είναι de facto μειοψηφίας».

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του κ. Τσίπρα ανέφερε: «Οκ. Τσίπρας με ψέματα πήρε την εξουσία με ψέμματα τη διαχειρίστηκε και με ψέματα θα την εγκαταλείψει. Μας παρουσίασε και χθες μία εικονική πραγματικότητα. Βρήκατε τη χώρα σωσμένη και τη βυθίσατε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.