Μαρίνα Πατούλη: Το παρασκήνιο της απόσυρσης

Η απόσυρση της Μαρίνας Πατούλη από την διεκδίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει πολύ παρασκήνιο. Και πώς θα γινόταν αλλιώς αφού, την ώρα που  η Νέα Δημοκρατία, στηρίζει τον Θ. Αμπατζόγλου, η κ. Πατούλη τα είχε «στηλώσει»

Η ανακοίνωση της παραίτησής της από τον προεκλογικό αγώνα, ήταν μικρή, λιτή και όχι τόσο… εκρηκτική σε σχέση με το πρόβλημα που δημιούργησε:

«Σε όλη μου τη διαδρομή είχα τρεις βασικές προτεραιότητες: Το καλό της πόλης μας, τη στήριξη της οικογένειάς μου και την ενότητα της παράταξης από την οποία προέρχομαι. Με τα κριτήρια αυτά, δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφια Δήμαρχος Αμαρουσίου και προτίθεμαι να συμβάλω ενωτικά στο να διασφαλιστεί η συνέχεια στο σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει ο Γιώργος Πατούλης στο Μαρούσι. Σε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία, ελπίζω να δείξουν όλοι την ίδια ενωτική διάθεση»

 

Μεγάλη αναστάτωση

Η πρόθεσή της να κατέβει κόντρα στον εκλεκτό της ΝΔ, Θ. Αμπατζόγλου, ο οποίος είχε πάρει και την επίσημη στήριξη του Γιώργου Πατούλη, νυν δημάρχου, είχε προκαλέσει χάος. Είχε δημιουργήσει μείζον πρόβλημα στο δήμο και στη Νέα Δημοκρατία η οποία ήθελε με κάθε τρόπο να αποφύγει μια σύγκρουση που θα προκαλούσε ζημιά στην υποψηφιότητα Αμπατζόγλου. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να πάρουν άνετα το δήμο και να συνεχιστεί η κυριαρχία που έχουν. Ομως, η φιλοδοξία της Μαρίνας Πατούλη, πρώτης σε σταυρούς δημοτικής συμβούλου στη Λυκόβρυση, προκάλεσε αναστάτωση επειδή έγινε, όπως και η ίδια παραδέχθηκε, χωρίς να το ξέρει ο σύζυγός της.

Πρέσινγκ

Επί δύο σχεδόν εβδομάδες η κ. Πατούλη επέμενε να κατέβει υποψήφια παρά το «άδειασμα» που της επιφύλαξε και ο Γιώργος Πατούλης ο οποίος είχε βγει επίσημα και στήριξε τον γαλάζιο εκλεκτό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πειραιώς έστειλε… κυανόκρανους προκειμένου να πείσουν την κ. Πατούλη να αποσυρθεί και να μη δημιουργήσει προβλήματα τόσο στην υποψηφιότητα Αμπατζόγλου όσο και σ’ αυτήν του συζύγου της στην Περιφέρεια.

Η κ. Πατούλη πείστηκε με κρύα καρδιά να αποσυρθεί και να βγάλει την παραπάνω ανακοίνωση ώστε να μη δημιουργηθεί ένα κλίμα «Κράμερ εναντίον Κράμερ».