Πού είναι ο «Μανόλης του Παππά»; Σιγή του υπουργού-Δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα πολιτικά δεδομένα δημιουργούν οι νέες αποκαλύψεις για το ρόλο του «Μανόλη του Παππά», προσθέτοντας έναν ακόμη πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Την ίδια ώρα,  ο στενός φίλος του υπουργού εξακολουθεί να είναι άφαντος, ενώ ο Νίκος Παππάς, δια της αφωνίας προσπαθεί να σβησει την φωτιά που άναψαν οι δραστηριότητες του παλιού συμμαθητή του.

Η σύνδεση του Πετσίτη με το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, αλλά και η σχέση του με επιχειρηματίες δημιουργούν ένα ομιχλώδες τοπίο, το οποίο τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθούν να ξεδιαλύνουν βάζοντας στο μικροσκόπιο τις οικονομικές συναλλαγές το, προκαλώντας αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, που ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς απασχολεί με αρνητικό τρόπο την επικαιρότητα, λόγω των επαφών του με αμφιλεγόμενα πρόσωπα, που φέρεται να συνδέονται στενά και με το Μαξίμου.

Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου για τις σχέσεις του κ. Παππά με τον Κύπριο δικηγόρο, έμπειρο στη διαχείριση off shore εταιριών, Αρτέμη Αρτεμίου, και το μυστικό τους ταξίδι στη Βενεζουέλα. Οπως αποδείχθηκε μάλιστα, ο Πετσίτης συνδέεται με το δικηγορικό γραφείο του Αρτεμίου, καθώς από το 2014 λειτουργούσε ως φορολογικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα του πρώην συνεταίρου του Λάμπρου Πιερή.

Η νέα υπόθεση φέρνει σε δύσκολη θέση τον κ. Παππά που επιχειρεί διά της σιωπής να μεταφέρει αλλού τη συζήτηση.

«Περισσότερες εξηγήσεις»

Η ενόχληση που εκφράζουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της κυβέρνησης για τις νέες περιπέτειες του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, εκφράστηκε μέσω του Νίκου Φίλη, ο οποίος κάλεσε («Θέμα Fm») τον κ. Παππά «να δώσει περισσότερες εξηγήσεις».

Κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι αδίκως, για μια ακόμη φορά, σύρεται ολόκληρη η κυβέρνηση, λόγω μιας υπόθεσης της οποίας μάλιστα, οι περισσότεροι αγνοούν το παρασκήνιο.

Παρότι ο κ. Παππάς είχε υποστηρίξει πως τα τελευταία χρόνια δεν είχε πλέον επαφές με τον Πετσίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μαρτυρίες που τον διαψεύδουν. Μάλιστα, φέρεται να υπήρξε επαφή Παππά – Πετσίτη ακόμη και εντός του 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συμμαθητής του Νίκου Παππά αναλάμβανε μέχρι πρόσφατα «ειδικές αποστολές», κάποιες από τις οποίες ήταν σε γνώση του Μαξίμου.