«Θα παραιτηθώ από υπουργός αν περάσει από την Βουλή των Σκοπίων η συμφωνία»

Το… συντόμευσε ο Πάνος Καμένος κι έτσι χθες διαφοροποιήθηκε από τις δηλώσεις του ότι θα καταψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών όταν θα έρθει στην Ελληνική Βουλή, και ότι θα αποσύρει τους ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση-χωρίς όμως να την ρίξει.

Ο υπουργός Άμυνας, περιστοιχιζόμενος από ανώτατους αξιωματικούς, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην 1η Στρατιά στη Λάρισα, ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από το αξίωμα του, εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή της ΠΓΔΜ, κάτι που αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο. “Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις και αυτό οδηγεί στην απαξίωση αυτής της συνθήκης. Έτσι και έτσι αυτή η συμφωνία είναι νεκρή”, είπε

Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τους γείτονες να καταλάβουν ότι «συμφέρον τους είναι να έχουν φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα” και τόνισε πως “θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Αυτό θα τους δώσει το εισιτήριο ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στο αύριο και στην ευημερία” είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς, ο Υπουργός Άμυνας, ωστόσο τόνισε: “Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πολιτική απόφαση, οι ένοπλες δυνάμεις δεν εμπλέκονται στην πολιτική ζωή του τόπου και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά”.

«Η πόρτα της Ελλάδας, είναι η πόρτα της Ευρώπης»

Μήνυμα προς τα Σκόπια αλλά και τον συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα έστειλε και  από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα

Κατά την επίσκεψη του σε φυλάκιο επιτήρησης «Νίκη» αναφερόμενος στο Σκοπιανό τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η Ελλάδα θέλει να ζήσει με ειρήνη και θα πρέπει να καταλάβουν οι γείτονες ότι όσο προκαλούν, όσο προχωρούν σε αλυτρωτικές διεκδικήσεις η πόρτα της Ελλάδας θα είναι κλειστή. Και η πόρτα της Ελλάδας είναι η πόρτα της Ευρώπης και η πόρτα της Δύσης. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική. Αυτό θα τους δώσει το εισιτήριο να προχωρήσουν στο αύριο και στην ευημερία».