Η Ζέφη Δημαδάμα ξανά στην Αντιπροεδρία των PES WOMEN: "Προχωράμε μπροστά, στην πολιτική μας οικογένεια"

Αναπληρώτρια Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ, Δρ. Περιφερειολόγος με ειδίκευση στα Οικονομικά του Περιβάλλοντος, διδάσκουσα στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, εργαζόμενη μητέρα, αφοσιωμένη σύζυγος και πάνω από όλα μητέρα του 14χρονου Δημήτρη.

Το βιογραφικό της Ζέφης Δημαδάμα δεν εξαντλείται σε αυτά, καθώς περιλαμβάνει πληθώρα δημοσιεύσεων, επιστημονικών μελετών, ομιλιών, με τον “χώρο” της να καταλαμβάνει πολλά ερευνητικά πεδία αλλά και πολλές γεωγραφικές περιοχές, με έμφαση στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας, την Ευρώπη, αλλά και διάφορες περιοχές του πλανήτη, έως της αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Όπως και τιμητικούς τίτλους, με πιο σημαντικό την επιλογή της το 2015 ως “Νέα Ηγέτης για το αύριο” από το διεθνές Crans Montana Forum, με την ίδια να είναι η μοναδική Ελληνίδα που έχει επιλεγεί από την ίδρυση του Φόρουμ.

Η Ζέφη Δημαδάμα από χθες, έχει κάθε λόγο να είναι περήφανη για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, στον οποίο και πάλι πρωτοστατεί ως η μοναδική Ελληνίδα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου των Γυναικών του Σοσιαλιστικού Κόμματος (6 Δεκεμβρίου 2018, Λισαβόνα), η Ζέφη Δημαδάμα επανεξελέγη στην Αντιπροεδρία του PES Women για μία δεύτερη τριετή θητεία.

Το έργο που επέδειξε τα προηγούμενα τρία χρόνια, σε ευρωπαϊκό και εγχώριο επίπεδο, δικαίωσαν τη Ζέφη Δημαδάμα, πρόσωπο προσγειωμένο, με ηχηρό δημόσιο λόγο, και ένα από τα εκλεκτά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής για την περιφέρεια της Α’ Αθηνών στις επόμενες εκλογές.

Η ίδια δήλωσε μεταξύ άλλων μέσα από την σελίδα της στο Facebook μετά την εκλογή της ότι “Οι γυναίκες αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο μπορεί και θα επιφέρει την “αλλαγή στην Ευρώπη” με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, ίσες ευκαιρίες υπερασπιζόμενες την κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.”

Η Αντιπρόεδρος Γυναικών ΕΣΚ, με την πολυετή δράση της για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και την κατοχύρωση ίσων ευκαιριών τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Φώφη Γεννηματά για τη στήριξη στο πρόσωπό της κατά τη διαδικασία υποβολής της υποψηφιότητάς της, και να τονίσει την ενίσχυση της θέσης του ΚΙΝ.ΑΛ. στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία μέσω μιας τολμηρής ατζέντας, προτάσσοντας παράλληλα τον κίνδυνο της ακροδεξιάς και της ρητορικής μίσους που καλλιεργείται, και στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ζέφη Δημαδάμα, μετά την εκλογή της, όπου όλες οι εκλεγμένες γυναίκες φωτογραφήθηκαν με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, δήλωσε τα ακόλουθα:

“Μια ακόμη θητεία, μια ακόμη πρόκληση για μένα προσωπικά, το ΚΙΝΑΛ και τη χώρα μας, η επανεκλογή μου ως Αντιπρόεδρος Γυναικών στο ΕΣΚ (Pes Women) σήμερα 6/12/2018 στην Ετήσια Συνδιάσκεψη των ΕΣΚ στη Λισαβόνα.

Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο μας Φώφη Γεννηματά για την υποστήριξη αλλά και τις γυναίκες των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων για την εμπιστοσύνη -με την ψήφο τους- να εκπροσωπήσω την πιο δοκιμασμένη -ίσως- περιοχή της Ευρώπης, τον Ευρωπαϊκό Νότο και να συνδιαμορφώσουμε μια νέα σοσιαλιστική, τολμηρή ατζέντα.

Η περίοδος που διανύουμε είναι καθοριστική για τη δημοκρατία και τη συμμετοχική διακυβέρνηση στην ΕΕ, απέναντι στην ακροδεξιά, απέναντι στο λαϊκισμό και στη ρητορική του μίσους.

Σε αυτό το περιβάλλον οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας πρέπει να αλλάξουν τους όρους και να διασφαλίσουν περισσότερη και δημοκρατικότερη Ευρώπη για όλους και όλες. Απαραίτητη παρά ποτέ η ισόρροπη συμμετοχή των φύλων 50/50 σε όλα τα επίπεδα πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Οι γυναίκες αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο μπορεί και θα επιφέρει την “αλλαγή στην Ευρώπη” με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, ίσες ευκαιρίες υπερασπιζόμενες την κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

H επιτυχής έκβαση των εκλογών αυτών θα είναι ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της θέση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αλλά και της ουσιαστικής παρέμβασης του ΚΙΝΑΛ στα ευρωπαϊκά προοδευτικά δρώμενα.

Προχωράμε μπροστά με το Κίνημα Αλλαγής, με σοσιαλιστικές αρχές στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, στην πολιτική μας οικογένεια, τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και όχι με “ψεύτικα λόγια, τυχοδιωκτισμό και ακροδεξιές αγκαλιές”!

Η Ζέφη Δημαδάμα συμμετέχει στις εργασίες του διήμερου Συνεδρίου (7 και 8 Δεκεμβρίου 2018) του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, παρουσία της Φώφης Γεννηματά, όπου κατά τη λήξη των εργασιών θα επικυρωθεί η υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερμανς, πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ολλανδίας και νυν πρώτου Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με την Φώφη Γεννηματά και τον Γιώργο Καμίνη στις σημερινές εργασίες του Συνεδρίου του PES.
Με την Πρόεδρο των PES Women, Zita Gurmai, και την Ρούλα Μαυρονικόλα, Βουλευτή του Σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ της Κύπρου και Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου των PES Women, κατά τη χθεσινή διαδικασία εκλογής.
Με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), Sergei Stanishev, 6-12-2018.
Mε τον Frans Timmermans, 6-12-2018.

 

Ο Φρανς Τίμερμανς είναι ο μοναδικός υποψήφιος μετά την αποχώρηση στις αρχές Νοεμβρίου, του Σλοβάκου Μάρος Σέφκοβιτς, επίσης αντιπροέδρου της Επιτροπής, αρμόδιου για την ενεργειακή ένωση. Η υποψηφιότητά του θα επισημοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, πριν ολοκληρωθεί το συνέδριο με τις ομιλίες των σοσιαλιστών πρωθυπουργών της Μάλτας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Η Ζέφη Δημαδάμα, κατά την εκλογή της το 2015.