«Ουαί υμίν, αν επιμείνετε για τους μισθούς των κληρικών»

Κατα πολύ ανέβασε τον αριθμό των Ιεραρχών που αντιδρούν στην συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, λέγοντας πως οι διαφωνούντες είναι 73 στο σύνολο των 82  Μητροπολιτών. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα προειδοποίησε πως εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να κινηθεί μονομερώς θα βρεθεί προ των ευθυνών της

Ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας την Παρασκευή, προειδοποίησε μιλώντας για «πολύ άσχημες εξελίξεις» στην Ιεραρχία εάν η Βουλή νομοθετήσει αλλαγές στην δημοσιοϋπαλληλική σχέση των κληρικών προτού ολοκληρωθεί ο διάλογος Κράτους – Εκκλησίας.

Παράλληλα, υποστήριξε πως οι προτάσεις της κυβέρνησης για την μισθοδοσία του κλήρου έχουν προκαλέσει την ενόχληση 73 εκ των 82 μητροπολιτών, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί εάν ο πρωθυπουργός επιμείνει στις θέσεις του.

«Υπερβολική εμπιστοσύνη στον Τσίπρα»

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως συμπεριφέρεται με «απαράδεκτο» και «απαξιωτικό» τρόπο στην Εκκλησία, ενώ επέκρινε τον αρχιεπίσκοπο πως επέδειξε υπερβολική εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

Εκτίμησε ωστόοσο πως η όλη διαβούλευση για την αναμόρφωση της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας θα απαιτήσει πολύ χρόνο ακόμα, υπολογίζοντας πως δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές.