Η Άγκυρα εξοπλίζεται στο Αιγαίο με τα υποβρύχια που πλήρωσε πανάκριβα η Ελλάδα!

Οι Γερμανοί της Thyssen, αφού εισέπραξαν τα ελληνικά δισεκατομμύρια, πήγαν  στην Τουρκία και με πολύ μικρότερο κόστος για την γειτονική χώρα πούλησαν την ίδια τεχνογνωσία!

Ο λόγος για τα τέσσερα υποβρύχια, γνωστά ως «Παπανικολής» -ή και ως υποβρύχια που γέρνουν. Η Ελλάδα, πλήρωσε πανάκριβα την ανάπτυξη του αμυντικού προγράμματός της, βάσει αυτών των  υποβρυχίων, και κανείς από όσους διαπραγματεύθηκαν το πανάκριβο πρόγραμμα των υποβρυχίων δεν έθεσε απαράβατο όρο στους Γερμανούς ότι δεν μπορούν να ναυπηγήσουν τα ίδια στην Τουρκία, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Πάρι Καρβουνόπουλου,για την Real news.

Έτσι, προστίθεται ακόμη ένα ερώτημα στην υπόθεση, για την οποία αυτές τις ημέρες η ελληνική Δικαιοσύνη θα εκδώσει ετυμηγορία για το «μαύρο» χρήμα που διακινήθηκε.

Το πολεμικό ναυτικό

Το καθεστώς Ερντογάν επένδυσε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την εξουσία, στο χτίσιμο μιας αξιόπιστης και ισχυρής αμυντικής βιομηχανίας.

Ωστόσο,η πραγματική δύναμη των Τούρκων δεν θα είναι ούτε τα F-35, ούτε οι S-400. Η ανατροπή που επιχειρεί έχει να κάνει με το πολεμικό ναυτικό, όπου παραδοσιακά η Τουρκία υστερούσε δραματικά σε σχέση με την Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή «τρέχουν»  δύο εξαιρετικά σημαντικά ναυπηγικά προγράμματα. Το ένα έχει να κάνει με τη ναυπήγηση έξι υποβρυχίων τύπου Reis,  ίδια ακριβώς με τα δικά μας, όπως προαναφέρθηκε.

Το ναυπηγικό πρόγραμμα, που είναι λιγότερο γνωστό αλλά περισσότερο επικίνδυνο, είναι το λεγόμενο MiLDEN (Milli Denizaltı) που αφορά την σχεδίαση τουρκικής παραγωγής υποβρυχίων, τα οποία η Άγκυρα φιλοδοξεί να εξοπλίσει με τουρκικής κατασκευής ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα.

Πρόκειται για εξέλιξη που, αν φθάσει μέχρι τέλους, ίσως  φέρει την απόλυτη ανατροπή στη ναυτική κυριαρχία στο Αιγαίο.

 

Προτεινόμενα για εσάς