«Συνεχίζουμε» Καμμένου με διπλή ανάγνωση στην ΚΟ των ΑΝΕΛ: Καταψηφίζουμε συμφωνία Πρεσπών και αποσύρουμε τους υπουργούς μας

Kατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, απουσία Τέρενς Κουίκ (ο οποίος βρίσκεται στην Κένυα και σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν εκλήθη στην ΚΟ) και Έλενας Κουντουρά, ο Πάνος Καμμένος έδωσε σαφή γραμμή για την στάση του κόμματος μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πάνος Καμμένος περιέλαβε στην τοποθέτησή του και έναν «χρησμό», αφού είπε ότι θα αποσύρει τους υπουργούς του, θα καταψηφίσει τη συμφωνία και «συνεχίζουμε», διατύπωση που προκάλεσε διπλή ανάγνωση μεταξύ των βουλευτών των ΑΝΕΛ αφού δεν διευκρίνισε αν το «συνεχίζουμε» σημαίνει στήριξη ή όχι της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Απέφυγε ωστόσο  να επαναλάβει τη φράση «ρίχνουμε την κυβέρνηση». 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η «γραμμή» Καμμένου ήταν: Καταψηφίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, αποσύρουμε τους υπουργούς μας και συνεχίζουμε. Εννοώντας προφανώς ότι θα εξακολουθήσει να παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα και άρα δεν θα υποστεί απώλεια δεδηλωμένης.

Επιπλέον, ο κ .Καμμένος έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κοινά ψηφοδέλτια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΑΝΕΛ αναμένεται να στηρίξουν την συμφωνία με την Εκκλησία, υπό την προϋπόθεση να συμφωνήσει η Ιεραρχία, ενώ στη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ συζητήθηκε και η συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και οι εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Στην συνεδρίαση, συζητήθηκαν και οι προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σύμφωνα με πηγές των ΑΝΕΛ, οι προτάσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα και θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες. Όσο για το θέμα της στάσης των ΑΝΕΛ στο θέμα της συμφώνίας Κράτους-Εκκλησίας, ο Πάνος Καμμένος έλεγε σε συνομιλητές του, μετά την συνεδρίαση: «Ας αποφασίσει η Εκκλησία πρώτα».

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα και iefimerida