«Το δόγμα Πολάκη μου βάζει τις χειροπέδες»

Κατέρρευσε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου όταν του ανακοινώθηκε η απόφαση για προφυλάκιση του ίδιου και της συζύγου του. Είχαν προηγηθεί οι μαραθώνιες απολογίες τους για την κατηγορία της νομιμοποίηση παράνομων εσόδων 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ο κ. Παπαντωνίου ως «δώρο» κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του το 2003.

Το ζευγάρι αρνήθηκε ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου ότι έλαβαν μίζες για να προωθήσει ο κ. πρώην υπουργός την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού στη γαλλική εταιρεία THALES καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

Η σύζυγος του Γιάννη Παπαντωνίου, έχοντας και αυτή καλύψει τις χειροπέδες με το μαντήλι της

Το ποσό

Το ποσό της δωροδοκίας που καταλογίζεται στον κ. Παπαντωνίου φαίνεται να είναι σε άμεση σχέση με το κόστος για το έργο της αναβάθμισης των φρεγατών, περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που πλέον οι ανακριτές θεωρούν ζημιά του Δημοσίου.

Η δικογραφία αναφέρεται σε εισροές χρηματικών ποσών, από λογαριασμό της γαλλικής THALES σε λογαριασμό που διατηρούσε στην Γενεύη ο αποβιώσας πλέον αντιπρόσωπος της, Χαράλαμπος Μπεκατώρος. Από εκεί τμηματικά μεταφέρονται στην Κύπρο από όπου γίνονται τμηματικές αναλήψεις ποσών.   Τα επίμαχα ποσά κατά τους ανακριτές εμφανίζονται κατατεθημένα σε λογαριασμούς πολιτικού μηχανικού, φίλου του ζεύγους Παπαντωνίου. Ο μηχανικός που είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση, απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες στους ανακριτές Διαφθοράς και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Στον Κορυδαλλό

«Η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη (σ.σ.: είχε δηλώσει στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο πως οι εκλογές θα κερδηθούν αν κάποιοι μπουν στη φυλακή)  εφαρμόζεται γενικά» δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου φορώντας χειροπέδες και ενώ οι αστυνομοί τον οδηγούσαν έξω από τα ανακριτικά γραφεία μετά την απόφαση για προφυλάκιση.Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείσας ανταπαντώντας μέσω fb, έγραψε:

«Η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά», δήλωσε χθες βράδυ ο Γιάννος Παπαντωνίου μετά την απόφαση για προφυλάκιση τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του.

«Το “δόγμα Σημίτη” πληρώνεις», του απαντάει σήμερα ο αναπλ. υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του στο facebook και προσθέτει ότι ο «κατεξοχήν εκπρόσωπος της λαμογιάς του εκσυγχρονισμού τολμάει και μιλάει για “δόγμα Πολάκη” την ώρα που οδηγείται στη φυλακή».

Η ανάρτηση του Π. Πολάκη

Το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθεί στον Κορυδαλλό