Ούτε το όνομα του Καμμένου δεν θέλει να ξεστομίζει ο Κοτζιάς

Σε πρωτοφανή αποκάλυψη προέβη ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στο κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο που τον οδήγησε στην παραίτηση: Ο Πάνος Καμμένος, είπε, “άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός”.

Η δήλωση Καμμένου – εφόσον ισχύει – και η κραυγαλέα σιωπή του πρωθυπουργού, όπως καταγγέλεται από τον κ. Κοτζιά, δημιουργεί μέγα ηθικό και πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση. Ή ο Νίκος Κοτζιάς ψεύδεται ή ο Πάνος Καμμένος λειτουργεί ως δολιοφθορέας της κυβερνητικής συνεργασίας αλλά και της αξιοπιστίας της χώρας με δηλώσεις (ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου) που εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα. Και το ερώτημα είναι πως στέκεται αυτή η κυβέρνηση και ποιός είναι ο ουσιώδης δεσμός που συνδέει τους Κυρίους Τσίπρα και Καμμένο σε αυτή την αλλοπρόσαλη συνεργασία.

Η αφήγηση του Νίκου Κοτζιά

Την καταγγελία αυτή έκανε ο κ. Κοτζιάς στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε, μετά την παραίτησή του, στην τηλεόραση Creta TV και τον Γιώργο Σαχίνη.

Οπως αποκάλυψε, η απόφαση της παραίτησής του του δεν προκλήθηκε εν θερμώ, αλλά η κόντρα με τον Πάνο Καμμένο υπέβοσκε καιρό.

«Τα γεγονότα δεν ήταν εν θερμώ υπήρχαν καιρό για το ποιος κάνει εξωτερική πολιτική στη χώρα, για αν το υπουργείο Αμυνας ήταν ένα δεύτερο ΥΠΕΞ» είπε και αφηγήθηκε:

«Στις 20/9 βγήκε μια ανακοίνωση ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Αμυνας συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι θα συζητήσουν το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών τον Μάρτιο. Εκεί μου δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρές απορίες, για να το πω ευγενικά. Δηλαδή, αν οι FYROMίτες τελειώσουν τον Δεκέμβριο, εμείς τι θα κάνουμε εδώ; Δεν μπορεί μια διεθνής συμφωνία να περιμένει για λόγους ενδοκυβερνητικούς ή προβλημάτων του μικρού εταίρου. Συναντήθηκα ένα πρωί με τον Αλέξη Τσίπρα επί δύο ώρες και μιλήσαμε, αλλά δεν πείστηκα» είπε.

Δείτε (στο 22′ της συνέντευξης) την αποκάλυψη για τις πρωτοφανείς καταγγελίες Καμμένου
Τι έγινε στο Υπουργικό Συμβούλιο

Τι έγινε στο Υπουργικό Συμβούλιο

Για το επίμαχο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Κοτζιάς είπε ότι δεν γνώριζε ότι θα τεθεί θέμα των όσων είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στις ΗΠΑ και ότι πληροφορήθηκε για το γεύμα Τσίπρα-Καμμένου στη ΛΑΕΔ, πηγαίνοντας στο υπουργικό. «Εκανα μια σκέψη που δεν θέλω να αποκαλύψω τώρα, όπως επίσης και ότι “πάλι συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής απόντος εμού. Εμένα δεν έπρεπε να με πληροφορήσει κανείς γι’ αυτή τη συνάντηση;».

Αποφεύγοντας επιμελώς να αναφερθεί στο όνομα του Πάνου Καμμένου, λέγοντας απλώς «η άλλη πλευρά» ή «ο εκπρόσωπος του μικρότερου εταίρου», ο κ. Κοτζιάς είπε ότι η συζήτηση… 

διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο economico.gr