Στο ΚΕΠΙΧ ο Αλ. Τσίπρας-Επέστρεψε εσπευσμένα από τη Βοσνία, λόγω των πυρκαγιών

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο Χαλάνδρι, έφθασε ο Αλέξης Τσίπρας, που επέστρεψε εσπευσμένα από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών.

Ο Πρωθυπουργός συσκέφθηκε με τους αρμόδιους υπουργούς και τους επιτελείς και ζήτησε να ενημερωθεί για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκαν οι εστίες, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι οι φωτιές ξεσπούσαν παράλληλα.

Ρώτησε για την εξέλιξη των επιχειρήσεων διάσωσης των εγκλωβισμένων και κατάσβεσης των πυρκαγιών. Για την επάρκεια και τη διασπορά των σωστικών δυνάμεων και το χρόνο επανεκκίνησης των επιχειρήσεων από αέρος. Ζήτησε να μάθει την πρόγνωση για τις καιρικές συνθήκες και την εκτίμηση για την εξέλιξη του φαινομένου.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί, ενώ διαβεβαίωσε ότι γίνεται το ανθρωπίνως δυνατόν, ώστε οι πυρκαγιές να τεθούν υπό έλεγχο.

Ανέφερε ότι είναι προβληματισμένος από τις πολλές παράλληλες εστίες φωτιάς σ’ όλη την επικράτεια, αφήνοντας αιχμές για έργο εμπρηστών.

Διαδοχικές συσκέψεις στο ΚΕΠΙΧ

Διαδοχικές συσκέψεις διεξάγονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο Χαλάνδρι.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζουν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, καθώς και οι Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος και Χρήστος Σπίρτζης.

Το «παρών» δίνουν και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, όπως και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.