Τραγωδία στην Αττική: Βρέθηκαν έξι απανθρακωμένες σωροί στο Μάτι - Εκτιμήσεις για δεκάδες νεκρούς (upd)

Ο αριθμός των νεκρών από την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει την Ανατολική και Δυτική Αττική συξάνεται όσο περνά η ώρα.

Βρέθηκαν έξι σωροί ανθρώπων που απανθρακώθηκαν στο Μάτι, που έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Εικάζεται ότι στους νεκρούς υπάρχουν γονείς και παιδιά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, οι νεκροί θσ φτάσουν τους είκοσι. Ωστόσο, προς το παρόν, μόνο οι δύο έχουν επιβεβαιωθεί. Πρόκειται για ανθρώπους που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στην περιοχή του Νέου Βουτζά.

Παράλληλα ένα κορίτσι, δεκατεσσάρων ετών, ανασύρθηκε νεκρό από τη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας, από πλήρωμα ταχύπλοου που διέσωσε ακόμα έντεκα άτομα.

Συνεχίζονται οι διασώσεις στη θάλασσα

Τραγικές εικόνες εκτυλίσσονται και στο Λιμάνι της Ραφήνας. Ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ μετέδωσε ότι μέτρησε οκτώ σωρούς ανθρώπων που έπεσαν στη θάλασσα απ’ τον πανικό τους για να σωθούν από τις πυρκαγιές

Πολίτες ενημερώνουν για απανθρακωμένα πτώματα στον οικιστικό ιστό. Ο Δήμαρχος Ραφήνας ανέφερε ότι τέσσερα απανθρακωμένα πτώματα εντόπισε ο ίδιος σε κατοικιμένες περιοχές.

Σκάφη του Λιμενικού, πλοία της γραμμής και εθελοντές περισυλλέγουν διαρκώς ανθρώπους απ’ τη θάλασσα. Πολλοί από τον συγκεντρωμένο κόσμο περιφέρονται με φωτογραφίες στα χέρια, αναζητώντας συγγενείς τους.

Δυσοίωνες προβλέψεις

Τις πληροφορίες για τους απανθρακωμένους επιβεβαίωσε αρχικά, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, εκτιμώντας ότι οι νεκροί μπορεί να είναι περισσότεροι.

Δεκάδες τραυματίες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι τραυματίες έχουν ανέλθει στους πενήντα έξι. Από αυτούς οι έξι είναι διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία.

Εντοπίστηκαν οι 10 Δανοί τουρίστες

Νωρίτερα, σήμανε συναγερμός για 10 Δανούς τουρίστες, που αγνοούνταν και ξεκίνησε επιχείρηση με πλωτά μέσα του λιμενικού και ελικόπτερο.

Οι τουρίστες, πάνω στον πανικό τους, μπήκαν σε βάρκα στο Μάτι και απομακρύνθηκαν από την ακτή για να σωθούν από τις φλόγες. Η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος, καθώς εντοπίστηκαν σώοι.

Αίσιο τέλος για το αγοράκι που χάθηκε στη Ραφήνα

Δραματικές στιγμές έζησαν οι γονείς ενός αγοριού που αγνοούνταν στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, οι γονείς αναζητούσαν εναγωνίως το παιδί τους, ενώ αστυνομικοί φώναζαν το όνομά του από τα μεγάφωνα των περιπολικών για να το βρουν.

Ευτυχώς το εξάχρονο αγοράκι εντοπίστηκε από μία γνωστή του και είναι καλά.