Γαβρόγλου: Έως τα τέλη Ιουλίου θα ανακοινωθεί το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Τις τελευταίες λεπτομέρειες εξετάζουν οι αρμόδιοι για το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Κι όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, το νέο σύστημα θα δημοσιοποιηθεί έως τα τέλη του μήνα.

Το βασικό στοιχείο του νομοσχεδίου είναι ότι από φέτος θα ελαφρυνθεί ο «εξεταστικός φόρτος» για τους μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας. Παράλληλα ανέφερε, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, ότι θα έχει νομοθετηθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας «έτσι κι αλλιώς αφορά το 2019-20» και όχι τη χρονιά που έρχεται.

Σε ό,τι αφορά τη Β’ Λυκείου, διευκρίνισε ότι η μόνη αλλαγή θα είναι το μάθημα «Πολίτης και Κοινωνία».

Τέλος, με αφορμή τη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής Κράτους-Εκκλησίας την περασμένη Πέμπτη, ανέφερε ότι τον ερχόμενο Μάρτιο θα υπάρξουν τα πρώτα στοιχεία της καταγραφής της εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει θεσμοθετηθεί το νέο καθεστώς της εκπαίδευσης των κληρικών. «Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ως προς την ποιότητα αυτής της εκπαίδευσης», ανέφερε, προσθέτοντας ότι και η Εκκλησία συμφωνεί ότι θα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση των ιερατικών σπουδών.