Ο Ζάεφ μιλά τώρα και για “Μακεδονικό στρατό”!

Η αναγνώριση της “Μακεδονικής ταυτότητας” και της “Μακεδονικής γλώσσας” από τον Αλέξη Τσίπρα, έδωσε αέρα στα πανιά του Ζόραν Ζάεφ. Τώρα ανακοίνωσε δημόσια και … “Μακεδονικό στρατό”.

Η εξέλιξη αυτή θορύβησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που εξέδωσε αργά το βράδυ ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «η δήλωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της θέσεως σε ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών» – δήλωση που ασφαλώς χρειάζεται μετάφραση και στα ελληνικά…

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνουν ότι «στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες, θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας -δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση, «στρατός της Βόρειας Μακεδονίας”».

Η συμφωνία παράγει ήδη αποτελέσματα

Το γεγονός ότι οι Σκοπιανοί έχουν πάρει φόρα και βαφτίζουν “Μακεδονικό” ότι θεσμό έχουν, εξαφανίζοντας τον προσδιορισμό “Βόρεια” αποδεικνύει ότι η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ παράγει αποτελέσματα και τετελεσμένα, ανεξάρτητα από την κύρωσή της. Τα αποτελέσματα αυτά, πέραν των αυθαίρετων πρωτοβουλιών του Ζόραν Ζάεφ, παράγουν και διεθνή τετελεσμένα.

Ο Ευ. Βενιζέλος, σε συνένετευξή του χθες (04/07) στον “Αθήνα 984” είχε επισημάνει ότι: “η συμφωνία που υπογράφτηκε με τα Σκόπια είναι “μία συμφωνία που παράγει έννομα αποτελέσματα από την υπογραφή της σε πάρα πολλά θέματα”. Όλοι παρακολουθούμε, τόνισε ο κ. Βενιζέλος ότι κινούνται οι διαδικασίες σε σχέση με το ΝΑΤΟ και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα, έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις οι οποίες προενεργούν, προηγούνται της κύρωσης και της θέσης σε ισχύ του συνόλου της συμφωνίας αυτής.”

Τι είπε ο Ζάεφ στους στρατευμένους

«Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς. Ο Μακεδονικός Στρατός, για χρόνια επιχειρούσε χέρι-χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό”, είπε ο Ζάεφ, απυθυνόμενος σε Σκοπιανούς στρατιώτες.

“Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον Μακεδονικό Στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του. Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της Μακεδονίας εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και μεταρρυθμίσεις… Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας».

http://economico.gr