Κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Σε κοινή συνεδρίαση προχωρούν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, σήμερα στη μία το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και το χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, όπου θα τεθεί και το θέμα της αλλαγής ηγεσίας.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να επαναλάβει σε όλους τους τόνους ότι δεν χρειάζεται βιασύνη, καθώς προέχει η ασφαλής πορεία της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να έχει καταλήξει στην απόφαση να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, αλλά προσδιορίζει το Συνέδριο του κόμματος για τον Μάιο, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος της μετάβασης από τον έναν Πρόεδρο στον άλλο, προσαρμοσμένο στις εξελίξεις που αφορούν τη χώρα.

Αρκετά στελέχη, πάντως, του ΠΑΣΟΚ, πιέζουν για Συνέδριο μέχρι το Μάρτιο, με τα μέλη του κόμματος να ζητούν επισταμένως να συμμετάσχουν στη διαδικασία και στελέχη της ευρύτερης Κεντροαριστεράς που συμμετείχαν στο εκλογικό σχήμα ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Χαριλάου, έχει τεθεί και η πρόταση για πλήρη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και δημιουργία εκ νέου μιας παράταξης με νέα χαρακτηριστικά, “που θα ενώσει όλη την αριστερά και θα επιστρέψουν σημαντικά στελέχη που έχουν αποχωρήσει”.