Σφοδρή επίθεση κατά του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη, εξαπέλυσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος επί της ουσίας του έδειξε την πόρτα εξόδου από το Κίνημα Αλλαγής.
Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις που έκανε το πρωί ο βουλευτής του Ποταμιού, ο οποίος ζήτησε το Κίνημα Αλλαγής να στηρίξει την συμφωνία για το Σκοπιανό, προειδοποιώντας ότι αν αυτό δε συμβεί, το Ποτάμι πρέπει να επανεξετάσει την απόφαση του για κοινή πορεία με το Κίνημα Αλλαγής.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος σε υψηλούς τόνους είπε για τον κ. Δανέλλη, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής:
«Ας κρίνει κανείς την αξιοπρέπεια κάποιου ο οποίος από βουλευτής του Συνασπισμού έγινε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετά έγινε βουλευτής του Ποταμιού και τώρα θέλει να πάει αλλού. Εμείς λέμε: “Η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα”».
Επίθεση κατά του κ. Δανέλλη εξαπέλυσε και ο πρώην υπουργός και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Καστανίδης.
Σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του Ποταμιού αναφέρει με νόημα ότι προτιμάει να αλλάξει κόμμα, παρά να μετακινηθεί από τις αρχές και τα πιστεύω του.
Μάλιστα ο κ. Δανέλλης διερωτάται με ποιά ιδιότητα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τον εγκαλεί και γιατί του δίνει μαθήματα από το βήμα της Βουλής.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Δανέλλη έχει ως εξής:
«Σε εκδήλωση για το νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι, έμαθα για την επίθεση του συναδέλφου Κωνσταντινόπουλου και τις υποδείξεις του για τις πολιτικές μου επιλογές.
Σε ό,τι αφορά το «Μακεδονικό» οι προσωπικές μου θέσεις είναι δημόσια διατυπωμένες από το μακρινό 1992. Οι απόψεις του κόμματος μου «Το Ποτάμι», ταυτόσημες και αταλάντευτες. Δεν θα μπορούσα όμως να αφήσω αναπάντητη την αήθη προσπάθεια απαξίωσής μου.
Το έχω ξαναπεί: προτιμώ να αλλάξω κόμμα, παρά αρχές και «πιστεύω». Δεν μετακινήθηκα ποτέ από τον χώρο των αρχών της Ανανεωτικής Αριστεράς και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Δεν δίστασα ποτέ να υποστηρίξω τις απόψεις μου, όσο μειοψηφικές κι αν ήταν. Έμεινα σταθερός σε αυτές και δικαιώνομαι από τον χρόνο. Από τον ΣΥΝ έφυγα όταν στράφηκε στην κινηματική και ριζοσπαστική Αριστερά. Με το ΠΑΣΟΚ η σχέση μου μπήκε στο «ψυγείο», όταν ανέλαβε η νέα ηγεσία και η 8μελής του Ευρωομάδα μετατράπηκε σε… μονομελή. Το Ποτάμι ήρθε ως ο φιλόδοξος φορέας που θα κάλυπτε το κενό του προοδευτικού ευρωπαϊσμού. Που λοιπόν έγκειται η αναξιοπρέπεια για την οποία με εγκάλεσε ο «σύντροφος» Οδυσσέας; Με ποια ιδιότητα και γιατί από το βήμα της Βουλής;»