Α. Σαμαράς: Είναι κρίσιμο να ματαιώσουμε στις κάλπες το ατύχημα που έρχεται με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Το «ατύχημα» που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να πλησιάζει… Είναι κρίσιμο να το ματαιώσουμε στις κάλπες» υπογραμμίζει σε άρθρο του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα capital.gr ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.  Ο κ. Σαμαράς στο άρθρο του με τίτλο «Το ατύχημα που θα αποτρέψουμε»  αναφέρει ότι την ώρα που στην Ευρώπη ξεκαθαρίζει η κατάσταση, στην  Ελλάδα αρχίζουν να φαίνονται οι επιπτώσεις, τόσο στην οικονομία ευρύτερα όσο και στη ρευστότητα, της πολιτικής αβεβαιότητας που οδήγησε στις πρόωρες εκλογές.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «αληθινά ιστορική» την απόφαση της ΕΚΤ για ποσοτική χαλάρωση προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει εκτός  καθώς για να επωφεληθεί πρέπει να είναι σε ένα πρόγραμμα και να τηρεί τις δεσμεύσεις της, οι οποίες, όπως αναφέρει, είναι τα πλεονάσματα και οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν και που προγραμματίζονται.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορεί, για άλλη μια φορά, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πολιτική του θα οδηγήσει τη χώρα σε νέα ελλείμματα,  ότι θα ακυρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν, ότι γενικώς θα οδηγήσει τη χώρα σε συνθήκες ασφυξίας όσον αφορά στη ρευστότητα και κατ’ επέκταση σε ύφεση με απρόβλεπτες συνέπειες. Επαναλαμβάνει ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι θέλουν να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ αλλά και ότι «ευρώ χωρίς κανόνες δεν υπάρχει..» ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «ζητά να …αναδιαπραγματευτεί τους κανόνες του ευρώ», το δημόσιο χρέος στις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ, μια σειρά από πράγματα που ο Πρωθυπουργός προεξοφλεί ότι δεν θα γίνουν αποδεκτά από κανέναν στην Ευρώπη.

Σημειώνει ότι δεν μπορεί κανείς να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, αλλά μπορεί να την αναγκάσει να φύγει λόγω πιστωτικής ασφυξίας και επαναλαμβάνει την προειδοποίηση ότι «το «ατύχημα» που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να πλησιάζει» και θα συμβεί ακόμη και αν εφαρμόσουν ένα μικρό μέρος των όσων διακηρύσσουν προεκλογικά.

Και καταλήγει στο άρθρο του ο Α. Σαμαράς τονίζοντας ότι «κάθε ψήφος μετράει» προκειμένου η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα και να απομακρύνει την πολιτική αβεβαιότητα, εκτιμώντας ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού «δεν θέλει περιπέτειες» που θα σημαδέψουν τη χώρα για πολλά χρόνια, ούτε θα αφήσει μια μειοψηφία να γυρίσει την Ελλάδα πίσω.