Φιλανδός πρωθυπουργός: Δεν θα δεχθούμε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Καμία επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους δεν πρόκειται να προχωρήσει η Φιλανδία σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές σημείωσε ο Φιλανδός πρωθυπουργός Alex Stubb κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Νταβός.

Αναφερόμενος στις ελληνικές εκλογές που θα λάβουν χώρα την Κυριακή, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας επανέλαβε την σκληροπυρηνική θέση που κρατά η χώρα του για το θέμα, ερχόμενος ήδη σε αντιπαράθεση με το ελληνικό κόμμα της Αριστεράς πριν ακόμα πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

«Υπήρξε μια μεγάλη αλληλεγγύη στην Ευρώπη. Έχουμε λάβει εκτενή μέτρα για τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης» ανέφερε ο Alex Stubb. Υποστήριξε πως δεν μπορεί να επέμβει στην πολιτική μιας χώρας η οποία πάει σε εκλογές και θεωρεί απαραίτητο να γνωστοποιήσει τη θέση της χώρας του.

«Θα ασχοληθούμε με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση. Αλλά θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς να συγχωρήσουμε οποιαδήποτε δάνεια έχουν παρθεί ή να πούμε ναι σε αναδιάρθρωση χρέους αυτή τη στιγμή» κατέληξε με νόημα.