Καμμένος: Πάνω από επτά μονάδες η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Πάνω από επτά μονάδες η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην έναρξη της διακαναλικής συνέντευξής του. Ο κ. Καμμένος ζήτησε από τους πολίτες να ενισχύσουν το κόμμα των ΑΝΕΛ, προκειμένου να εισέλθουν στη Βουλή τονίζοντας με νόημα ότι «αυτό σημαίνει ότι την Κυριακή η επιλογή του ελληνικού λαού είναι αν θα ψηφίσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα ενισχύσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες που έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα συμμετέχουν σε κυβέρνηση συνεργασίας υπό προϋποθέσεις».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι «μπορεί με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην είμαστε ιδεολογικά κοντά, αλλά δεν του ζητάμε να αλλάξει θέσεις εντελώς, ζητάμε να σεβαστεί αυτά που λέμε, θα σεβαστούμε κι εμείς τις δικές του θέσεις», ενώ μιλώντας για τις κόκκινες γραμμές που θέτει το κόμμα του τις προσδιόρισε σε θέματα θρησκείας ή ζητήματα φορολογίας.

«Είμαστε έτοιμοι για την ανάληψη κυβερνητικών θέσεων και για την τοποθέτηση στελεχών μας στην κρατική διοίκηση» πρόσθεσε και υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να κάνουν συμφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο.

Ο κ. Καμμένος επέκρινε τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ότι υπέγραψε νομοσχέδια που ήταν αντισυνταγματικά. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει διαλύσει τη δημόσια υγεία και πρόσθεσε ότι έχει φτάσει στο σημεiο να διαλύσεις τις ελληνικές βιομηχανίες και τους προμηθευτές.

Ο κ. Καμμένος  αναφερόμενος για «το Ποτάμι» το χαρακτήρισε κόμμα με σπόνσορες και πρόσθεσε πως, αν συνεργαστούν οι ΑΝΕΛ με «το Ποτάμι» θα είναι σαν να συνεργάζονται με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο θέλουν να τον οδηγήσουν στο ειδικό δικαστήριο.

Σημείωσε επίσης ότι είναι υπέρ της επανεξέτασης της υπόθεσης της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, ενώ για τους βουλευτές που εγκατέλειψαν το κόμμα τόνισε ότι θα πρέπει να απολογηθούν στους πολίτες και στο Θεό.

Καταλήγοντας ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι ο νυν πρωθυπουργός είναι ο μοιραίος άνθρωπος για τη ΝΔ. Του καταλόγισε την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά, επίσης, και ότι το 96 ανέτρεψε και τον Μιλτιάδη Έβερτ ψηφίζοντας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε οτι στη Νέα Δημοκρατία πλέον παίρνουν ανθρώπους που υπηρέτησαν τον Χίτλερ, και ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι ο Βορίδης, ανθρώπους που πουλάνε βιβλία για την εξόντωση των Εβραίων και σημείωσε ότι αυτό είναι κόμμα φασιστικό που δεν έχει σχέση με την Νέα Δημοκρατία. «Θα τελειώσει ο κ. Σαμαράς για τη ΝΔ και θα θέλει πολύ εκκαθάριση για να μπορούμε να συνεννοηθούμε», κατέληξε.