Σταθάκης: Κανείς δεν θέλει τις δεύτερες εκλογές

«Κανείς δεν θέλει δεύτερες εκλογές» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του κόμματος Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον Real Fm.

Eρωτηθείς αν βλέπει στο παρόν πολιτικό σκηνικό πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτοδύναμος, ο κ. Σταθάκης απάντησε: «Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, αυτό έχει γίνει εμφανές. Υπάρχει μια ρευστότητα στο πολιτικό τοπίο ταυτόχρονα και υπάρχει μια δυσκολία διαμόρφωσης άμεσων, ορατών συμμαχιών.

Εντούτοις, νομίζω ότι η επόμενη μέρα θα είναι πολύ διαφορετική, θα έχουμε πλέον σαφή τη λαϊκή εντολή και τον συσχετισμό των κομμάτων, αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι αποκλείεται να συνεργαστούμε με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να δούμε τη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου και νομίζω ότι ακόμα και οριακά θα έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη μέρα θα σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον σχετικά εύκολα».

«Κανείς», πρόσθεσε, «δεν θέλει δεύτερες εκλογές, νομίζω. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν είναι τρόπος να λυθεί, αυτήν την στιγμή, με το να πάμε σε αλλεπάλληλες εκλογές, δεν αξίζει τον κόπο. Πρέπει να βρούμε τη λύση με βάση την εντολή που θα δοθεί την Κυριακή».