Αισιόδοξος ο Ζάεφ για λύση στο Σκοπιανό μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 (βίντεο)

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 και ότι «η λύση πρέπει να είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μιλώντας στον Αlpha και τον Δήμο Βερύκιο, είπε σχετικά με τις ενστάσεις που βάζει για την ονομασία: «Δεν χρησιμοποιώ κόκκινες γραμμές, γιατί αποτελούν εμπόδιο στην εξεύρεση μιας λύσης. Θα χρησιμοποιήσω άλλες μεθόδους, προκειμένου οι όποιες κόκκινες γραμμές να γίνουν το φως εκείνο που θα μας βγάλουν από το σκοτάδι του προβλήματος», ενώ στη συνέχεια χρησιμοποίησε σχηματικά και τον αρχαιοελληνικό μύθο του Λαβύρινθου, του Μινώταυρου και της Αριάδνης.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «Αν υπάρξουν “κόκκινες γραμμές”, δεν θα φτάσουμε ποτέ στην επίλυση του ζητήματος».

Για το αεροδρόμιο των Σκοπίων, στο οποίο η κυβέρνηση Γκρουέφσκι είχε ονομάσει «Μέγας Αλέξανδρος», ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επιτέθηκε και πάλι στην προηγούμενη κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την ως “φερόμενη από εθνικισμό”, ενώ δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει το θέμα της ονομασίας, «αν αυτό είναι ένα θέμα που ενοχλεί την ελληνική κυβέρνηση”. “Θέλω ο Μέγας Αλέξανδρος να λειτουργήσει ενοποιητικά κι όχι διχαστικά ανάμεσα στους δυο λαούς».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: