Στις 19 Ιανουαρίου η επόμενη συνάντηση των διπλωματών για το Σκοπιανό

Για τις 19 Ιανουαρίου προγραμματίστηκε η επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτών της Ελλάδας, των Σκοπίων και του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτζ στη Νέα Υόρκη, την έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Την είδηση μεταδίδει ο Σκοπιανός τηλεοπτικός σταθμός «KANAL 5».

Ο Μάθιου Νίμιτζ, μετά τη συνάντηση της 12ης Δεκεμβρίου, είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για την αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων εντός του 2018, αρκεί “να υπάρχει η απαιτούμενη πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές”.

Την ίδια ώρα, ο Γιενς Στόλτενμπεργκ ετοιμάζεται να επισκεφθεί τη γειτονική μας χώρα. Σύμφωνα με τη «NEZAVISEN VESNIK», o γ.γ. του ΝΑΤΟ θα επισκεφθεί στις 17 και 18 Ιανουαρίου τα Σκόπια, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ, τον πρόεδρο της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι, την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, το νέο ηγέτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, τον ηγέτη του συγκυβερνώντος αλβανικού DUI, Άλι Αχμέτι και τους επικεφαλής της Ειδικής Εισαγγελίας που ερευνά τις υποθέσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών.