Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι το κόμμα όλων των Ελλήνων - Με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα έπιασε πάτο

«Η ΝΔ αλλάζει και οι Έλληνες ξέρουν ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Το 11ο συνέδριο της ΝΔ φέρνει ένα μήνυμα: είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε πολύ καλά που πάμε, σήμερα σας παρουσιάζω το σχέδιο για την Ελλάδα που μας αξίζει»

«Είμαστε το κόμμα όλων των Ελλήνων. Η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο», είπε.

«Πολιτευόμαστε με τη δύναμη του ορθού λόγου, με πυξίδα την αλήθεια. Με ευθύνη και σταθερή αναφορά σε αυτούς που αντιπροσωπεύουμε. Γιατί εμείς είμαστε το μεγάλο λαϊκό κόμμα της Ελλάδας. Είμαστε το κόμμα όλων των Ελλήνων».

«Μειώσαμε τις λειτουργικές μας δαπάνες κατά 6 εκ. ευρώ, μεταφέραμε την έδρα μας στο Μοσχάτο, σε μία λαϊκή συνοικία, σε όλες τις δομές του κόμματος έχουν μπει νέα πρόσωπα, δίνουμε την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική. Δίνουμε το μήνυμα ότι αλλάζουμε οι ίδιοι για να μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Επίθεση στην κυβέρνηση – «με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα έπιασε πάτο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας «με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα έπιασε πάτο».

«Η διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, όχι μόνον ανέστρεψε την πορεία εξόδου από την κρίση, αλλά καλλιέργησε το ταξικό μίσος. Ζωντάνεψε πεθαμένες ιδεοληψίες. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να γίνει καθεστώς».

Για την κυβέρνηση Σαμαρά

«Αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά η χώρα θα είχε βγει προ πολλού από τα μνημόνια», ανέφερε.

«Λαϊκισμός, κρατισμός, πελατειακό κράτος, αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, ασθενείς θεσμοί, παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, κίτρινος Τύπος, διαφθορά. Αυτές είναι μερικές από τις παθολογίες της Μεταπολίτευσης για τις οποίες φέρουν ευθύνη όλα τα πολιτικά κόμματα και δεν εξαιρώ το δικό μας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία καλείται και πάλι να κάνει πράξη αυτό που το όνομά της υποδηλώνει»

«Η Νέα Δημοκρατία καλείται και πάλι να κάνει πράξη αυτό που το όνομά της υποδηλώνει. Να οικοδομήσει μια νέα Ελληνική Δημοκρατία για τον 21ο αιώνα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή

«Nα μην ξεχνάμε ποτέ τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν ίδρυε τη Νέα Δημοκρατία: «Εμείς, οι λιγότεροι, οι επώνυμοι είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους περισσότερους και τους ανώνυμους».

«Η γενιά της κρίσης είναι η γενιά που θα χτίσει τη Νέα Ελλάδα που μας αξίζει. Σήμερα δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρχει ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές χωρίς έναν τουλάχιστον εκπρόσωπο της νέας γενιάς», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

 «‘Ετοιμοι να μειώσουμε τους φόρους»

Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τους φόρους. Ξεκινώντας από τον φόρο επιχειρήσεων & τον ΕΝΦΙΑ και συνεχίζοντας με τις εργοδοτικές εισφορές. Είμαστε αποφασισμένοι να μεταρρυθμίσουμε το κράτος χωρίς να φοβόμαστε τις συντεχνίες των λίγων που κρατάνε πίσω τα όνειρα των πολλών

«Η γενιά των 360 ευρώ να γνωρίζει ότι καμία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας δεν θα γίνει ανεκτή στο όνομα της δήθεν επιβίωσης της επιχείρησης. Και να είναι σίγουροι ότι θα έχουν μέρισμα στην οικονομική ανάπτυξη που θα αντανακλάται σε αύξηση του μισθού τους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.