Η Βουλή ανακάλεσε την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

Η επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής ανακάλεσε την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, αποσύροντας την σχετική έγκριση που είχαν δώσει στον κ. Πάνο Καμμένο πριν από περίπου ένα χρόνο.

«Διορθώσαμε ένα λάθος που είχαμε κάνει» είπε ο Νίκος Φίλης εστιάζοντας στις αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου που καταδικάζουν την Σαουδική Αραβία για τις επιθέσεις στον άμαχο πληθυσμό της Υεμένης.

Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία επέμεινε να ζητά εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου για την εμπλοκή του Βασίλη Παπαδόπουλου στην υπόθεση και υποστήριξε ότι “η διαδικασία ανάκλησης της γνώμης της επιτροπής εξοπλισμών δεν θα αποτελέσει άλλοθι για διαγραφή των ευθυνών του κ. Καμμένου”.

«Εμείς δεν θέλαμε να μετέχουμε σε προσχηματικές διαδικασίες. Πριν την πρόσφατη απόφαση του ευρωκοινοβουλίου, το ίδιο όργανο είχε βγάλει άλλες δύο αποφάσεις. Που ήταν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ; Επιλεκτικά επικαλούνται το ευρωκοινοβουλίο. Αλλωστε η συμφωνία για τα βλήματα έχε ήδη ακυρωθεί καθώς έχουν παραβιαστεί όλοι οι όροι της» σημείωσε ο κ.Τασούλας.