Βραβεύτηκε ο Αλ. Τσίπρας στο Παρίσι: "Το σθένος μας είναι το σθένος του λαού μας"

«Το σθένος το δικό μας είναι το σθένος του λαού μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Παρίσι, όπου παρέλαβε το βραβείο «πολιτικού σθένους» που του απένειμε ο Πατρίκ Πατρίκ Βάσμαν, ιδρυτής του περιοδικού Politique Internationale, ύστερα από μια παρουσίαση της κυβερνητικής του δράσης.

«Από αυτόν (σ.σ. τον ελληνικό λαό) και τη δική του ιστορική εμπειρία και ωριμότητα αντλούμε το θάρρος και την αντοχή να στεκόμαστε όρθιοι στο λυκόφως της μεγάλης δοκιμασίας της τελευταίας επταετίας», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας με τη χρήση της ελληνικής μυθολογία για να μιλήσει για τις δοκιμασίες «ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα» είπε: «θέλω να σας εκμυστηρευτώ κάτι, μιας και αναφερθήκατε στον Κρέοντα και την Αντιγόνη. Εγώ να πιάσω ένα άλλο μυθικό πρόσωπο και να σας πω τώρα, βλέποντας από μακριά αυτή τη μεγάλη εμπειρία, θαρρώ πως πολλές φορές βρισκόμουν και εγώ ο ίδιος μέσα στον μύθο του Οδυσσέα που είπε στους συντρόφους του να τον δέσουν στο κατάρτι, προκειμένου να μην αντιδράσει ακούγοντας το τραγούδι των σειρήνων».