Ένταση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για Αυγενάκη-"Κάτσε κάτω τώρα εσύ" (βίντεο)

Ένταση επικράτησε στη Βουλή μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του πρωθυπουργού στη συζήτηση για την εγκληματικότητα.

Η συζήτηση κορυφώθηκε με τις ευθείες βολές του Τσίπρα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο για την υπόθεση siemens, όσο και για τις αποκαλύψεις για τον κ. Αυγενάκη, τον οποίο κάλεσε μάλιστα, να αποπέμψει.

«Γιατί δεν είπατε αλήθειες για τη Siemens και το θέμα του Αυγενάκη. Η υπόθεση αυτή δεν ξεκίνησε από το παρακράτος όπως είπατε. Θα κάνετε μηνύσεις στην εφημερίδα που το αποκάλυψε, θα κάνετε και στον εισαγγελέα; Σε λίγο θα μηνύσετε και τη δικογραφία» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας: «Λέτε ότι ο Καμμένος μιλούσε με κατάδικο και ζητάτε να πάει στη δικαιοσύνη, οπότε θα μπορούσα να πω το ίδιο, αλλά το θέμα δεν είναι ότι συνομιλούσε αλλά τι έλεγε».

Στο σημείο αυτό ο κ. Αυγενάκης σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει. «Κάτσε κάτω» του είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρενέβη υπενθυμίζοντας στο γραμματέα της ΝΔ ότι οι παρεμβάσεις του εκτός μικροφώνου δεν καταγράφονται.