Έσπασε ο ιμάντας ασανσέρ και τραυματίστηκαν 2 άτομα στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όταν κόπηκε ο ιμάντας ενός ασανσέρ στο παλαιό κτίριο του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να υποχωρήσει δύο ορόφους, από το ισόγειο στο -2.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, ενώ τραυματίστηκαν δύο άτομα τα οποία βρίσκονταν μέσα στο ασανσέρ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «τα ασανσέρ και στα δύο κτίρια του ΑΧΕΠΑ έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα, είναι πανάρχαια και χαλάνε συνεχώς. Κλείνονται μέσα, συνοδοί, προσωπικό και ασθενείς, ενώ πολλές φορές τα ασανσέρ ξεμένουν μεταξύ δύο ορόφων».

“Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην διακίνηση ασθενών. Κλείνονται μέσα, συνοδοί, προσωπικό και ασθενείς. Ξεμένουν τα ασανσέρ μεταξύ δύο ορόφων. Πολλές φορές υπάρχει αδυναμία μεταφοράς ασθενών στα χειρουργεία προκειμένου να χειρουργηθούν. Μένουν οι ασθενείς κλεισμένοι μέσα. 10 χρόνια θέτει το ζήτημα των ασανσέρ το Σωματείο.

Με τα ίδια ασανσέρ όσα βρίσκονται σε λειτουργία μεταφέρονται ασθενείς, σκουπίδια, τρόφιμα. Γι’ αυτό οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις θερίζουν. Αν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν ασανσέρ σε ένα Νοσοκομείο 700 κλινών (πληρότητα 100%) με επισκεψιμότητα εκατοντάδων καθημερινά συνοδών, 1000 ασθενών εκτάκτων περιστατικών και φοιτητών που προσέρχονται σε κάθε εφημερία. Μεγάλη η ταλαιπωρία όλων. Τι άλλο να πει κανείς για τα πλεονασματικά νοσοκομεία” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.