Σήμερα το Προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα-Οι δεσμεύσεις του Κυρ. Μητσοτάκη

Το 3ο Προσυνέδριο της ΝΔ πραγματοποιείται σήμερα στα Ιωάννινα. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει νέες προτάσεις του κόμματος για όλα τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, της ασφάλισης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το προσυνέδριο έχει ως αντικείμενο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που η θέση τους τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινωθεί ελέω της οικονομικής κρίσης. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η αντιμετώπιση της φτώχειας περνά μέσα από την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μέσω των επενδύσεων, ενώ θα παρουσιάσει αρκετές από τις προτάσεις της ΝΔ για θέματα υγείας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ασφάλισης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνελ που θα συζητήσουν ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, ο καθηγητής Πάνος Τσακλόγλου, ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, η κοινωνική λειτουργός της ΜΚΟ Praksis Ιωάννα Περτσινίδου, ο πρόεδρος Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου Λεωνίδας Ρουμπάτης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η σύμβουλος μεταρρυθμίσεων του κ. Μητσοτάκη Δόμνα Μιχαηλίδου.

Το δεύτερο πάνελ θα εστιάσει στην επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση και θα συμμετάσχουν ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης, ο καθηγητής Στατιστικής στο ΠΑΠΕΙ Μιλτιάδης Νεκτάριος, η καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Αθηνών Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, ο καθηγητής Δημογραφίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Βύρων Κοντοζαμάνης, η γενική διευθύντρια Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος Μαργαρίτα Αντωνάκη, ενώ τη συζήτηση θα συντονίζει ο Παναγιώτης Δουφεξής.

Στο τρίτο πάνελ με θέμα τις υπηρεσίες υγείας, θα συμμετάσχει ο τομεάρχης Υγείας της Βασίλης Οικονόμου, ο δημοσιογράφος Γιάννης Λιάρος, η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίες στο νοσοκομείο Γεννηματάς Ιωάννα Νταβώνη, ο παθολόγος Γιάννης Γιαννακάκης, η ερευνήτρια στο τμήμα Πολιτικής Υγείας του London School of Economics με εξειδίκευση στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης χρόνιων νοσημάτων για ηλικιωμένους Μαρία Καραγιαννίδου, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Τέλος, όπως έγινε και στα προηγούμενα προσυνέδρια ο κ. Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί συνολικά στο τέλος των εργασιών, ενώ, την Πέμπτη τον πρόγραμμά του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα.