Έρχεται στην Αθήνα ο Ερντογάν

Την πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, να επισκεφθεί την Αθήνα, αποδέχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την παραμονή του στη χώρα μας, ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Έως τώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της επίσκεψης, που ωστόσο τοποθετείται χρονικά περί τα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου, το αργότερο.

Η αποδοχή της πρότασης από τον Ερντογάν, έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του στην Άγκυρα ο κ. Κοτζιάς. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε και με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δεν παρέλειψε να ρίξει το “καρφί” του, ότι δεν θέλει να γίνει «η γείτων Ελλάδα, με την οποία βελτιώνουμε τους δεσμούς μας, ασφαλές καταφύγιο για τους γκιουλενιστές πραξικοπηματίες που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα» επαναλαμβάνοντας μάλιστα την απογοήτευση της Τουρκίας για την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να μην εκδώσει τους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο.

Ο κ. Κοτζιάς, αρκέσθηκε να σημειώσει ότι «η Ελλάδα σέβεται και τιμά την δημοκρατία και τους θεσμούς της, αλλά οι αποφάσεις για το άσυλο λαμβάνονται από την ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη και πρέπει να γίνονται σεβαστές, ακόμη και όταν δεν είναι ευχάριστες”.