Τσίπρας: Εκλογές το 2019 - Οικονομική ενίσχυση στους αγρότες - Και φέτος βοήθημα στους πολίτες

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο περιφερειακό συμβούλιο στα Ιωάννινα, εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εξαντλήσει την τετραετή θητεία της και να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019.

ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική που προσέφυγε στις κάλπες αφού υπέγραψε συμφωνία με τους θεσμούς, κι όχι πριν.

Συνέχισε επίσης λέγοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά με επιτυχία σε μεταρρυθμίσεις καθώς έχει ένα πλαίσιο συνεννόησης ή τη στοιχειώδη συμφωνία της κοινωνίας.

Πυρά για fake news

Ο πρωθυπουργός έκανε επίθεση και σε μέσα ενημέρωσης, ισχυριζόμενος ότι πολλές ειδήσεις που μεταδίδονται για δημοσιονομικές αστοχίες και προβλήματα στις αξιολογήσεις δεν είναι απλώς «πλαστές» (fake news) αλλά και «απελπισμένες» (desperate).

Οι ειδήσεις αυτές, είπε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζουν τα συμφέροντα του «παλιού συστήματος» που προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή του στις μάζες. «Παρακολουθούμε τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους», κατέληξε.

Ο πρωθυπουργός “έταξε” χρήμα σε αγρότες, αλιείς και υδατοκαλλιεργητές.

«Αυτή η εβδομάδα είναι σημαντική για τους αγρότες, καθώς θα εισπράξουν 750 εκατ. ευρώ από τη βασική τους ενίσχυση» υποσχέθηκε, ενώ υπενθύμισε πως έχουν λάβει ενισχύσεις 2,8 δισ. ευρώ το 2017.

“Το 2016 αυξήσαμε το Εθνικό Σκέλος του ΠΔΕ για την Ήπειρο κατά 279,85% ενώ για το 2017, έχουμε διαθέσει ήδη 31,05 εκατ. ευρώ για ώριμα έργα”.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη πως «δίνουμε έμφαση στους κλάδους της αλιείας και των υδατοκαλλιεργείων έτσι ώστε να καταστούν βιώσιμοι και αειφόροι», σημειώνοντας ότι κατευθύνονται στους κλάδους αλιείας και υδατοκαλλιεργητών 520 εκατ. ευρώ.

Επίσης έκανε αναφορά για τις έρευνες των υδρογονάνθράκων στην περιφέρεια, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τροφοδοσίας των πόλεων της Περιφέρειας με φυσικό αέριο.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μεγάλα έργα υποδομών, όπως τα οδικά έργα (πρόσφατα παραδόθηκε η Ιόνια Οδός), τα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στην στήριξη της έρευνας και η σύνδεση του πανεπιστημίου και του ΤΕΙ με την τοπική παραγωγική δραστηριότητα, σε θέματα περιβάλλοντος, όπως η διαχείριση υδάτων, με έμφαση σε Αμβρακικό και λίμνη Παμβώτιδα και στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή σε σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά.

Προς το τέλος της ομιλία του ο πρωθυπουργός, είπε, πως θα δοθεί και φέτος βοήθημα στους Έλληνες πολίτες από το απόθεμα που θα υπάρξει.